Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Невероятен интерес към първия за годината турнир по спортна гимнастика „Йордан Йовчев“

Фото: Личен архив

23 клуба от цялата страна са заявили участие в първия за годината турнир по спортна гимнастика „Йордан Йовчев“ за купа „Дженерали“. Надпреварата ще се проведе утре – 224 февруари в залата по спортна гимнастика на Националната база „Раковски“ от 13.00 часа, а входа за зрителите ще е свободен.

Състезанието е  за двете направления юноши и девойки младша и старша възраст, като ще има индивидуално и отборно класиране.

Надграждаме всяка година това състезание. Целта ни е да обогатим вътрешния календар за децата, защото за малките възрасти той е беден. На тях не им се предоставя шанс за изява, имат по едно зонално първенство и ако преодолеят квалификациите по едно републиканско. А имаме хубави деца, които заслужават вниманието ни. Това ме мотивира за организирам тези турнири. Те ги чакат с нетърпение, постоянно питат кога ще се проведат. Шансът да се изявят, а и хубавите награди са стимул за тях. На тези хора, които помогнаха този турнир да стане факт – чистосърдечно искам да им кажа едно голямо благодаря, сподели специално за предаването „На финала“ легендарният ни гимнастик и патрон на турнира Йордан Йовчев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!