Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"Воняща сделка за продажбата на ЧЕЗ свали енергийния министър", пише на първа страница на Сега. Теменужка Петкова се отказа от поста след "съвет" от премиера. ДАНС и прокуратурата ще проверяват сделката и миниатюрния купувач с големи амбиции, допълва вестникът. 

"Теменужка даде накъсо" е водещото заглавие на Стандарт. Петкова си тръгва заради 20-годишно приятелство с купувачката от Пазарджик,  мистериозната Гинка Върбакова, пояснява вестникът. БСП зове държавата да купи дружеството. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева коментира, в интервю за 24 часа: "Оставката на министър Петкова е достойна постъпка. Последващи трусове не очаквам".

"Кашата с Касата се забърка здраво", пише Труд. Лекарите плашат с протест заради рамковия договор. Срокът за подписването му е 28 февруари. Според Монитор, служителите на Здравната каса ще работят днес и утре, защото има спешна проверка. Подготвя се анализ на работата на Надзорния съвет докато управителят, проф. Камен Плочев, е в болница заради проблем със сърцето.

Стандарт пише подробно за трагедията на държаните в изолация три сестри в столичния комплекс "Люлин". Дядо им беше убит от техните родители, защото алармирал за тежката им съдба, но, според изданието, това не е единствената версия за престъплението. В МВР има проверка дали по случая е реагирано адекватно през годините. Водеща тема в днешния брой на 24 часа е предприетото от МВР издирване на хиляди деца, които не учат и не са открити на адресите им. 

По повод зачестилите инциденти с деца, Труд помества интервю с психолога Кристина Кръстева, която съветва да чуваме душата на детето. Според нея, насилието на педагозите спрямо децата е заради прегряване в професията и смесване на ролите педагог и родител. 

"За мен България е Силви Вартан и хорът "Мистерията на българските гласове", заявява най-продаваната белгийска певица Лара Фабиан в интервю за Телеграф. Тя ще изнесе концерт в България през април. "Обичам да се разхождам из центъра на София сутрин рано, анонимно, не се изненадвайте, ако ме видите да пия кафе", казва още Лара Фабиан.

"Всичко, което можеш, те движи напред" споделя , в интервю за Монитор, художникът аниматор Теодор Ушев. "В един момент хората се превръщаме в ракови образувания, пречещи на света да функционира", казва той. 

"Жестокостта произлиза от безверието", е озаглавен коментарът в рубриката "Наблюдател" на Сега. В интервю за изданието, прочутият диригент Йордан Камджалов заявява: "Имаме съсипано, болно и воюващо човечество, но няма сила, която да пречупи българския дух." 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!