Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Институтът за изследване на обществата и знанието при БАН представя дейността си в изложба

Фото: БГНЕС
Изложба, представяща дейността на Института за изследване на обществата и знанието при Българската академия на науките, може да бъде разгледана във фоайето на Академията до 1-ви март. Инициативата е част от кампания, целяща да покаже пред обществото дейността на научните звена на БАН.

Освен информация по текущи проекти излжбата представя и последните публикувани книги, както и научните списания, издавани от Института за изследване на обществата. Финансираният фонд "Научни изследвания", европейски програми като "Хоризонт 2020", проектите на Института са насочени към актуални теми като:

Очакванията на младите хора за работа с определено заплащане и възможности за издигане и от друга страна нагласите на работодателите какво не им харесва в биографиите, които получават и по които те преселектират кандидатите за работа. Друга важна тема е образованието, преди всичко запазващите се неравенства в достъпа до образование, каза директорът на Института проф. Румяна Стоилова. По думите й, основната мисия на научното звено е то да се утвърди като водещ изследователски експертен център в социалните науки.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!