Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Олимпийското карате вече си има собствен дом

Фото: Илиян Телкеджиев (lap.bg)

Националните отбори по олимпийско карате вече си имат собствен дом. Националният център за подготовка се помещава в една от залите на Националния стадион „Васил Левски“ и в него целогодишно ще се подготвят всички национални гарнитури.

"Вече си имаме наш дом. Това е може би най-хубавото събитие, което ни се е случвало последните години. Надяваме се от тук насетне да подготвяме големи шампиони - олимпийски игри чукат на вратата, тази година имаме Младежка олимпиада в Буенос Айрес, надяваме се за квота там", сподели при откриването на центъра Борислав Иванов – помощник треньор на националния отбор и главен мениджър на центъра.

В края на май България ще е домакин на първото от четирите състезания, които са включени в новия проект на Международната федерация по карате – Премиер лига до 18 години.

"Нашето състезание ще е единственото, което ще носи точки за ранглистата, за младежката олимпиада. За това ние очакваме между 1500 и 2000 състезатели. С откриването на този национален център нашата мечта за медал от световно първенство при мъжете и жените вече е реалистична. Това ще ни даде възможност да привличаме международни отбори и специалисти  и заедно с тях да тренираме за да достигнем нивото на водещите сили в този спорт", допълни  Георги Ривов - член на УС на БНФК .




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!