Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

EVN няма намерение да продава бизнеса си в България

Фото: БГНЕС

Енергийната компания EVN, която снабдява с ток Югоизточна България, няма намерение да продава бизнеса си в България. Това каза един от ръководителите на дружеството Калина Трифонова. За момента казусът с продажбата на българските активи на ЧЕЗ не оказва влияние на техния бизнес, но от EVN следят внимателно ставащото, посочи Трифонова:

"Нашето желание е да сме един от стабилните стратегически и дългосрочни инвеститори в България. Наблюдаваме всичко, което се случва около продажбата на ЧЕЗ с интерес, защото в момента очевидно има някакво решение, което е в посока намиране на други контролни функции на държавата. Според нас има достатъчно механизми. Този сектор е достатъчно добре регулиран".

Компанията няма притеснение, че начинът на приватизиране на електроразпределителните дружества ще бъде разглеждан от временната парламентарна комисия. EVN е собственик на всички акции на двете дружества, извършващи разпределение и снабдяване с ток на територията на Югоизточна България, както и на "Топлофикация Пловдив".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!