Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Бойко Борисов: Няма причина срещата на върха Турция-ЕС да не се състои

Фото: ЕПА/БГНЕС

Бойко Борисов заяви днес, че няма причина срещата на върха Турция-ЕС, предвидена за 26 март, да не се състои. Премиерът е в Брюксел за срещата на лидерите на ЕС, която трябва да вземе окончателното решение за срещата във Варна.

„Среща ще има, поне на този етап. Това е, може би, една от последните възможности да останат в диалог, защото толкова много са се влошили отношенията на много места по света, водят се войни“, заяви Борисов.

Борисов коментира и темата за отравянето на двойния агент Сергей Скрипал в Солсбъри.

„Доста години се занимавах с разследване на криминални престъпления и обикновено при такива случаи никога не е това, което изглежда на пръв поглед“, каза премиерът.

„От една страна много е плоско, много видно, много брутално, много насочващо, до момента, в който някой казва, че това би бил интересът на президента Путин - да вдигне избирателната си активност“, посочи Борисов.

„Аз не мисля, че има човек в света, който се съмнява, че Путин ще спечели изборите. Още повече, че ако е вярно това, което казват, че той може да повлияе на изборите в САЩ, би било за него детска игра да го направи за своите избори“, каза още Борисов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!