Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Налага се да бъдат подменени част от фугите на 100-метров мост по АМ "Струма"

Част от фугите на 100-метровото съоръжение трябва да бъдат подменени
Фото: Кирил Фалин, БНР

Ремонтиран е 100-метров мост по автоматистрала "Струма", в участъка при дупнишките села Делян и Тополница, в посока от София за Благоевград. Това съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Почистени са така нар. "фуги" при снаждането на секциите на съоръжението.

Почистването на фугите е стандартна процедура, която се извършва периодично и е част от поддържането на съоръженията, коментират от АПИ. Според специалисти обаче, част от фугите  са компрометирани и това налага тяхната подмяна. Рехабилитацията не създава проблем на движението по моста. 
Свлачище пък откъсна част от габионите - каменно-мрежести съоръжения, укрепващи ската при тунел "Блатино" на магистралата, коментират водачи. Две-три от секциите на временните габиони в подножието на ската са се скъсали. Пръст е стигнала чак до канавката. Предстои габионът в този участък да бъде възстановен при по-добри метеорологични условия. Всички ремонти и възстановявания се извършват за сметка на фирмата-изпълнител на ЛОТ-2 от автомагистрала "Струма", след като той беше открит през ноември 2015-та година и все още е в гаранционен срок, отбелязват специалисти.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!