Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Ученици от Видин организираха дарителска кампания, за да зарадват възрастни хора за Великден

Фото: архив

Двама младежи от Видин подготвиха и раздадоха Великденски пакети с хранителни продукти на възрастните хора от две села в региона. Антонина Лозанова и Ивайло Петков сами са организирали кампания, поставили са дарителни кутии в своите училища, в които са събрани близо 600 лева. 

С парите младежите са купили хранителни продукти и ги раздадоха в селата Върбовчец и Яньовец.  В тях жителите са около 50 души  - предимно самотноживеещи възрастни хора.  За Антонина и Ивайло по-важно е отношението към хората: "Идеята не е просто да дойдеш, да оставиш пакета, да кажеш примерно: "Весели Великденски празници" и да си тръгнеш.  Идеята е да ги попитаме как са и да усетят, че всъщност те не са чак толкова "северозабравени".

Възрастните благодариха за даренията, но най-вече за вниманието: "Зарадваха ме много. Да са живи и здрави децата! Добре се сетили децата и аз се радвам, че такива млади хора имат такова отношение към възрастните".

Посещението в двете села е поредното за Антонина. Тя е заснела и късометражен филм, който е нарекла "Северозабравени". Този път видеото ще носи името в "Северосплотени". 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!