Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В районната болница в Кюстендил обявиха структурни промени

Фото: Кирил Фалин, БНР

В районната болница в Кюстендил обявиха структурни промени, има и съкращения на персонал. Реформата се прави заради утежнените икономическо-финансови обстоятелства, при които работи здравното заведение. Заради демографската криза в региона броят на пациентите намалява - за миналата година те са били около 12 500.

Закриват се отделенията "Уши, нос, гърло", "Кожно" /дерматологичното/ и физиотерапията, които са имали почти символична дейност.

Първоначално беше обявено закриване и на очното отделение, след това е преценено, че то трябва да остане като екип и дейност.

Другата промяна е, че досегашното пулмологично, или така нареченото "гръдно отделение", разположено в отделна 3-етажна сграда, ще се премести в централния корпус в помещенията, където е било досегашното кожно отделение, за де се пестят средства по поддръжката и от консумативи.

Някаква трансформация ще се наложи да се направи и с травматологичното отделение - като разположение, то заемаше досега половина от шестия етаж на болницата. Травматологията минава към хирургията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!