Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"24 часа" цитира речта на почетния председател на ДПС Ахмед Доган, произнесена на рождения му ден пред водещи активисти на партията. "Не споделям и това, което направи Русия по отношение на Крим, но не споделям и начина на упражняване на натиск спрямо Русия", е заявил Доган. Словото е произнесено на 29 март в дома му в Бояна, но едва вчера беше официално оповестено от пресслужбата на ДПС, уточнява вестникът.

"Монитор" пише за празнична спекула в храмовете - евтините свещи са скрити. По груби изчисления, в дните около Възкресение Христово се продават поне 5 тона свещи, годишната печалба на Църквата от тази търговия е 17 милиона лева. И на този свят празник не минава без китайски ментета, които се продават извън храмовете, допълва вестникът.

"Телеграф" цитира водача на църковната ни делегация, която ще донесе Благодатния огън от Йерусалим, Западно и Средноевропейски митрополит Антоний: "Даваме под условие огъня на Македония". Духовниците им трябва да са с черно расо и без богослужебни одежди.

В интервю за "Монитор" митрополит Антоний подчертава: "Възкресение Христово е празникът на новото начало“.

"24 часа" помества обръщение на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев към работещите в системата по повод днешния им професионален празник, озаглавено: "Приемете подадената ми ръка, за да осигурим на българите качествени здравни услуги". Изданието представя и новия директор на военно-медицинската академия, бригаден генерал Венцислав Мутафчийски. От днешния брой научаваме и че реформата в ТЕЛК предвижда специална таблица, в която всяка болест ще има точен процент на нетрудоспособност.

В Деня на здравния работник "Телеграф" съобщава, че болниците са въвели ценоразпис за спешни случаи. Когато състоянието ни не е тежко, ще плащаме за оказаната ни помощ. Това е обяснение на Министерството на здравеопазването за изданието със съвет да искаме касова бележка за платената от нас сума.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!