Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Борисов свика заседание с вицепремиерите Захариева и Каракачанов, и ръководителите на службите за сигурност

Кр. Каракачанов: Няма непосредствена заплаха за България вследствие на въздушните удари по Сирия

| обновлено 14.04.18 12:13
Фото: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще проведе заседание с вицепремиерите Красимир Каракачанов и Екатерина Захариева, и ръководителите на службите за сигурност. Ще бъде обсъдена ситуацията след последното развитие на конфликта в Сирия.

Няма пряка опасност за България от въздушните удари в Сирия и няма пострадали българи при ударите, заяви за „Хоризонт“ вицепремиерът Каркачанов преди заседанието.

По думите му атаката е била еднократен предупредителен удар към сирийското правителство.

Красимир Каракачанов

„Ударите бяха по-малко от един час. Прекратени са. Както чухте и от изказването на американския военен министър генерал Матис, те са предупредителен изстрел, т.е. предупреждение, а не кампания. Няма сухопътна операция, т.е. военни действия не се водят. Опасност за българските граждани няма, няма и пострадали български граждани. Няма разрушено българско имущество, посолство на България или други сгради - собственост на българската държава, не са засегнати. Има само трима ранени в целия град. Не е необходимо да се повишава готовността на нашите въоръжени сили, макар че "Гранична полиция", „Специалните сили“ и други подразделения на армията, които охраняват българо-турската граница, ще са внимателни за приток на нелегални имигранти, макар че информацията, която получаваме и от Дамаск, и от Турция е, че няма придвижване на големи маси от Сирия към Турция или от Турция към България".





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!