Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"В България токът е по-скъп, отколкото в Германия и Дания", пише Сега на първа страница. Причината е липсата на конкуренция и реален пазар за електроенергия за бизнеса. Данните и изводите са на дирекция "Енергетика" към Европейската комисия.  Сега пояснява, че цените на едро са важни за индустрията и за търговците на ток и, обикновено, се различават от цените за бита. 
Според Стандарт, българите са забогатели с над 6 милиарда лева за година. Данните на неправителствената организация "Индъстри уоч" показват, че 2017 година е била най-добрата във финансово отношение за домакинствата през последното десетилетие. Забогатяването на нацията ни през 2017 година е водеща тема и на 24 часа
Труд пише за друг позитивен рекорд - 15 електрически автомобила са продадени в страната ни през първите три месеца на годината. Това е ръст с 2 650 процента спрямо 2017 година, отчита Европейската асоциация на производители на коли. 
"Данъчни служители погват пунктовете за технически прегледи", информира Монитор. На 326 от проверените досега места са установени разлики между декларираните приходи и броя проверени коли. Укрити са 19 милиона и 400 хиляди лева.
Надзорният съвет на Здравната каса реши да се отпуснат с 10 на сто повече направления за изследвания, пише Монитор. Освен това, от Касата ще дават еднократно 500 лева на личните лекари, ако открият практика в труднодостъпни райони. 
Дума помества информация за "нови безумия на Министерството на образованието в новите училищни програми". Едно от тях е изключването на творчеството на Емилиян Станев и лириката на Александър Пушкин от обучението по литература за 11-и и 12-и клас.
250 хиляди души сливат почивните дни 1 май и предстоящите три 5,6 и 7 май с болнични, информира Телеграф. Мераклиите да изкарат една ваканция са дали подкуп 20 лева на лекаря, според изданието. Диагноза "бронхит" урежда две седмици ваканция.
"Марешки разсмя държавата" е водещото заглавие на Стандарт по повод  предложението ме за референдум за излизане от НАТО. Изказването му дойде ден след срещата му с Марин Льо Пен, обяснява вестникът.
Според омбудсмана Мая Манолова, в момента социянци имат само едно право по отношение на парното - да плащат. Интервю с нея - в 24 часа.
Д-р Людмила Емилова подчертава в интервю за Труд: "Българинът гледа колата си повече от здравето". Според нея, много рядко се срещат хора без здравословни проблеми. Д-р Емилова предупреждава, че докато се храним с колбаси, чипс, пици и други  рекламирани пакетирани храни и напитки, ще бъдем лоши, завистливи и ще преливаме от отрицателна енергия.
"Не приемам вълната антиПутин", е казал бившият ни премиер Симеон Сакскобургготски, цитиран от вестник Земя. Той подчертава и че Турция е много голям и важен съсед.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!