Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Природоматематическата гимназия в Кюстендил стартира дарителска кампания

Фото: Кирил Фалин

Ръководството на най-голямото учебно заведение в Кюстендил - Природоматематическата гимназия, стартира дарителска кампания  за набиране на средства за купуване на ново оборудване и пособия за обучението на учениците по отделните специалности, обяви директорът Екатерина Паскалева.  Необходими са близо 50 хиляди лева.

Гимназията изпълнява проект "Център за високи постижения на учениците в областта на природните науки и екология" със средства от фондация "Америка за България" и съфинансиране с 25% от цялата стойност. Фондацията отпуска 144 000 лева, като вече е намалила сумата по проекта, заради допуснатото забавяне на изпълнението му.

Корпусът на гимназията е саниран и реновиран преди 6 месеца. Сега амбицията е да се оборудват 6 от класните стаи и три лаборатории за обучение на учениците от пети до 12 клас по природни науки, пояснява директорът Екатерина Паскалева.

Сред родителите има различни мнения и позиции по дарителската кампания. Повечето са готови да с отзоват, някои обаче считат, че тази средства е трябвало да се осигурят от общината или от ръководството на самата гимназия покрай санирането и скорошните ремонти.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!