Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Без финансови ангажименти за клубовете по олимпийско таекуондо, създадени в градовете без традиции

Фото: БФ Таекуондо

Българска федерация по таекуондо (олимпийска версия) започва активна кампания за  увеличаване  на спортуващите в страната. Целта е броя на занимаващите се с този спорт да нарасне с над 10 000 трениращи.

За да се стимулират желанието за откриването на нови клубове, ръководството на централата взе решение, всеки клуб, открит и действащ в град, който няма традиции в този спорт да се освобождава от всякакви финансови ангажименти  към БФТ за период от 1 година от датата на приемане на спортния клуб във  федерацията.

В края на седмицата българските състезатели ще участват в две изключително престижни състезания – Мултиевропейските игри, чийто домакин е Пловдив и първия турнир от веригата Гран при в Рим. за първи път надпреварата ще се проведе по новите правила, които влизат в сила от 1 юни.

В италианската столица България ще бъде представена от Владимир Далаклиев в категория 68 килограма и Калоян Бинев - категория 58 килограма.

На състезанието в Рим ще присъства и президентът на БФ Таекуондо Слави Бинев, който преди това ще бъде приет Папа Франциск.

От вчера Слави Бинев е и член на новосформирания към Министерството на младежта и спорта Експертен съвет по физическо възпитание и спорт, в който членове са и президентите на федерациите по художествена гимнастика Илиана Раева и по бокс Красимир Инински.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!