Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Вдигат ни отново кредитния рейтинг, пише на първа страница "Стандарт". Вестникът пояснява, че положителната перспектива, дадена ни от кредитната агенция "Стандарт енд Пуърс", увеличава шансовете ни за чакалнята на еврозоната. Борисов се похвали с престижната оценка във "Фейсбук".

Екоминистърът Нено Димов е цитиран от "Труд", че не се обсъжда по-висок данък за старите коли. Той е пояснил на изнесено заседание на парламентарната комисия по околна среда, че се обмисля по-висока екотакса, но определянето на данъците е правомощие на Министерството на финансите.

Вицепремиерът Валери Симеонов направи внезапна проверка на шума в курорта Слънчев бряг в първия ден от сезона, информира "Труд". Пет заведения са получили актове за нарушение. "Законът ще се спазва безкомпромисно", се е заканил Симеонов. Той е призовал  гражданите да подават сигнали за нередности на специален за целта горещ телефон и то не само по Черноморието, но и в цялата страна.

"Защо в Норвегия вземат деца от родителите", пише "24 часа".  Все повече държави обвиняват социалните служби на скандинавската страна, че отнемат неправомерно деца на техни граждани, подчертава вестникът. Споменати са проблемни случаи на родители от Индия, Полша и Русия, цитира се бивш руски омбудсман за правата на децата, че с отнемане на деца от родители, Норвегия решава демографския си проблем.

Наш лекар ще се бори за званието "изявена млада личност в света, съобщава "Телеграф". Д-р Станимир Сираков от столичната Окръжна болница е носител на приза в категорията "иновации в медицината". Това му дава право да се състезава в световния формат на проекта за 2018 г.

След 42 години като преподавател в Софийския университет, професор Огнян Герджиков изнесе последната си лекция, съобщава "24 часа". Бившият председател на Народното събрание и бивш служебен премиер е призовал присъстващите в препълнената аудитория: "Пазете честта си!". Сред дошлите да изпратят от преподавателската му дейност са негови колеги от някогашната управляваща партия НДСВ, сегашни депутати и лидери на партии, интелектуалци, допълва изданието.

Според "Телеграф", лятото е сезонът на изневерите. Частните детективи се хвалят с увеличени поръчки за следене на половинките. 300 лева за три дни струва услугата, пише изданието.

Вестниците поместват репортажи за отбелязването на вчерашния Ден на Ботев и падналите герои за България.

"Правнук на Ботев четник подари книги на Цветано Цветанов, пише "Стандарт". На 2 юни беше направена първата копка и на нов паметник на поета във Велико Търново, съобщава още вестникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!