Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"Сега" съобщава: "Пълен хаос цари с имотните декларации на 130 хиляди чиновници". От един месец държавните служители не могат да си вършат работата, защото се борят с попълването на обемисти документи. Под страх от глоба до хиляда лева, всички служители в държавната администрация  са задължени да подават имотни декларации всяка година.

"Дума" цитира твърдение на БСП: "Борисов незаконно рекламира хазарт". Социалистите смятат, че премиерът е нарушил член 62 от антикорупционния закон. Повод за това мнение е появата на Борисов с тениска на футболен клуб, на която има лого на сайт за спортни залози.

Докато се биеше в гърдите, че е нокаутирал Макрон, изскочи истината как евродепутатът Андрей Новаков е проспал в Брюксел голямото прецакване на превозвачите, пише "Сега".Според вестника Новаков е подвел и лидера на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов, че сме успели да защитим родния бизнес. Най-важният проектотекст, който обезсмисля всички обобщения като "победа" и "пробив", задължава камионът да се връща на всеки три седмици в страната, подчертава изданието.

В интервю за"Труд" заместник-председателят на БСП Жельо Бойчев коментира, че радостта ни се обезсмисля, ако се окаже вярно, че на всеки 20 дни камионът трябва да се връща в страната си. АЕЦ „Белене“ трябва да се реализира като европейски проект, казва още Бойчев.

"Едрите фермери скочиха на Брюксел" - това е водещото заглавие на "Земя".Те са недоволни от орязването на субсидиите за земеделие след 2020 г.

"Отрязаха помощите на две хиляди души, отказали да метат градинки", съобщава"Монитор".За първите четири месеца на годината, това е резултатът за страната. Сливен и Пловдив водят класацията по социално подпомагани жители.

Обща тема за вестниците днес е убийството на избягалия от затвора Владимир Пелов.

Според "Монитор" той е разстрелян от упор, докато си търсел парите от своя убиец.

"24 часа" уточнява, че беглецът три пъти опитал да застреля Марио, но сам паднал в престрелката между двамата.

"Очистиха Пелов преди да го намери МВР", обобщава "Труд".

"Фризьорка крила убития Пелов", разказва "Телеграф".Жената е вдовица на най-добрия приятел на Пелов, умрял в затвора. Ревност, пари и предателство са причина за стрелбата на тежко ранения убиец на Пелов Марио, допълва вестникът.

След порой във Варна и смерч в Аксаково, край Смолян побеля от градушка, информира "24 часа".Реколтата от боровинки е съсипана, оплакват се местните жители, за които това е част от препитанието.

Български ученик с приз за криптовалути, съобщава "Стандарт".

Водещата тема на "Стандарт" днес е и че математическите гимназии у нас имат най-много отличници.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!