Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Футболен турнир събира средства за деца болни от хемофилия

Фото: ММС

Игрищата на „Спортна София“ в столичния квартал „Зона Б5“ ще са домакин на 9-то издание на традиционния благотворителен футболен турнир на българските привърженици на чуждестранни отбори.

Събраните средства от проявата тази година ще бъдат дарени на Българската асоциация по хемофилия.

Детският турнир ще противопостави тимовете на "Ювентус", "Галатасарай", "Интер", "Челси", "Манчестър Юнайтед" и "Ливърпул". Отборите са селектирани от официалните фен клубове, участващите деца между 1 и 4 клас ще получат екипи и медали, а за шампионите е предвидена купа.

В „големия турнир“ купата ще вдигне някой измежду 12-те отбора от български привърженици на "Интер", "Ювентус", "Челси", "Рома", "Галатасарай", "Саутхямптън", "Бърнли", "Манчестър Юнайтед", "Лацио", "Барселона", "Ливърпуул" и "Астън Вила". В надпреварата има още три гостуващи отбора дарители – на канторите на частните съдебни изпълнители Мариян Петков, Милен Бъзински и Неделчо Митев, както и един тим с "Wild Card" – „FC Tornado 2013 от Футбол с кауза“.

"Последният турнир събрахме рекордна сума – 16 000 лева, която оползотворихме по най-правилният начин. Закупихме батерии, които успяхме да набавим  на доста по-ниска стойност, от която се набавят в България. Респективно колкото се може повече деца с увреден слух получиха своите консумативи и батерии за техните слухови апаратчета и кохлеарни импланти", съобщи специално за предаването "На финала"  с Елена Тодоровска - председател на Асоциацията на българските фен клубове на чуждестранни отбори.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!