Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Фото: Мария Пеева

Борисов пак призова Европейския съюз да затвори границите си, пише във водещото си заглавие "Сега". Изданието припомня, че тази идея е предложена от Борисов още през 2016 г. Над 90 на сто от заловените у нас мигранти успяват да избягат безпрепятствено в Западна Европа, пише още вестникът.

"Монитор" цитира по темата премиера: "Ако сега не помогнем на Западните Балкани, след това ще е късно". Това той каза на вчерашното заседание по линия на парламентарното измерение на българското председателство.

Темата е водеща и за "Земя" - "Берлинска стена за мигрантите".

Новото име не създава риск за териториални претенции, казва вицепремиерът Екатерина Захариева за "Стандарт". Правителството и премиерът подкрепяме Заев, защото искаме стабилен регион, добавя тя. Според бившия директор на Националния исторически музей Божидар Димитров, не името е важно, а ребългаризацията.

След втората половина на 2019 година, две хиляди души ще вземат пенсия над 1 040 лева, информира вестник "24 часа". Миньори, летци и офицери очакват да отпадне таванът за пенсии.

"Губим милиони за наука от корупция", заявява в интервю за "Труд" професор Лъчезар Аврамов. Директорът на Института по електроника в БАН разказва за организирани конкурси за определен победител. Оказва се, че продавач на медицински изделия е оценявал проект с автор 20 професори.

Извънредна помощ за розопроизводителите, информира "Стандарт". Парите се отпускат за стимулиране на отрасъла след протестите за ниската изкупна цена.

Срещу десет евро тайни клиенти ще оценяват заведения и бензиностанции, пише "Монитор". Студенти и току-що завършили ученици желаят да шпионират молове, уточнява публикацията.

Гръмотевична буря се изви над София, улиците станаха реки, пише "Труд".

"Всеки дъжд започна да се превръща в бедствие", коментира "Сега". Гражданите повсеместно се чудят защо канализацията не смогва да поеме водата.

Според "24 часа" за един час в София е паднал дъжд колкото е нормалното количество за един месец.

80 на сто от жилищните блокове нямат гръмоотводи, пише на първа страница "Телеграф". Специалисти съветват живеещите в панелни блокове да не стоят близо до стените при буря.

"Врачански села събират пари да асфалтират", съобщава "Дума". Жителите на две села вече не вярват и не разчитат на държавата, пише вестникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!