Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Фото: Мария Пеева

"Най-бедни сме в Европейския съюз, а изхвърляме 670 хиляди тона храна", пише "Стандарт". Думите са на Йордан Матев, изпълнителен директор на Сдружението за модерна търговия.

Според "Монитор", вече сме се разбрали с Европейската комисия по въпроса за регистрация на киселото ни мляко. Информацията е от заместник-земеделския министър Цветан Димитров.

"24 часа" също пише по темата - "Традиционните български храни със защита в Европейския съюз до края на годината".

"Природата обра 20 процента от житото" е водещото заглавие на вестник "Земя". Прогнозите на специалисти са за един милион тона пшеница по-малко в сравнение с миналата година.  

Шумната акция на Цветан Цветанов срещу групата за убийства, наречена "Октопод", не доведе до нито една осъдителна присъда, пише "Сега". Държавата за пореден път ще трябва да компенсира нанесени вреди. Над един милион и 200 хиляди лева ще платят данъкоплатците на обвиняемите по делото.

Заместник-председателят на парламентарната комисия по отбрана Николай Цонков предупреждава, в интервю за "Труд": "Сигурността ни е в криза". Депутатът от БСП допълва, че в Министерството на отбраната има драстична шуробаджанащина.

За първите два дни на юли вече има шестима загинали при катастрофи, отчита "Труд" на първа страница. От началото на годината загиналите по магистралите са 27 души. Повтаряме негативния рекорд на 2017 година, подчертава изданието.
 
Според "Телеграф", чуждестранни шофьори, причинили катастрофи у нас, са източили повече от осем милиона лева. Застрахователи са изплатили обезщетенията от гаранционния фонд, но виновните водачи, които са регистрирали колите си у нас, нямат застраховка "Гражданска отговорност", с която да покрият сумите.

"Борисов със седем изпълнени обещания в Страсбург", пише "Стандарт" по повод предстоящия по-късно днес отчет на премиера пред евродепутатите в Страсбург за отминалото европредседателство.

Системите за видеонаблюдение могат да намалят битовата престъпност в общините с около 40 процента, коментира Антон Крантев, старши специалист от водеща компания-мобилен оператор. Във вестник "Сега" той допълва, че видеонаблюдението е ефективно и в маркетинга, продажбите и в управлението на човешките ресурси.

Според бившия министър на финансите Симеон Дянков премиерът Борисов много правилно е поискал едновременно да влезем в Банковия съюз и в чакалнята на еврозоната. В интервю за "24 часа", Дянков подчертава: "Ако спешно не се промени пенсионният модел, ще се наложи да се вдигат данъци заради дефицита на НОИ".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!