Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

В Царево започва фестивал на творческите занаяти

От днес до 30 юли в Царево майстори на занаяти от цялата страна ще представят своето изкуство пред туристите в курортното селище.

Участниците във Фестивала на творческите занаяти и изкуство ще имат възможност да включат и своите гости в дейностите, а целта е посетителите да опитат сами да изработят някакво изделие или сувенир, каза организаторът Лъчезар Димитров.

„Ще бъдат представени грънчарство, дърворезба, свещолеене, шивачество. Идеята на този фестивал е именно чрез ръцете, през сърцето на един човек, през живота му да достави нещо на друг човек, така че той да го види, оцени, да го вземе, да украси къщата си или себе си, защото имаме художничка, която рисува по дрехите“, обясни той.

„Туристите, които идват и искат да пробват нещо, могат да рисуват на стъкла или да направят купичка от глина, или да направят нещо с длетото и дървото“, съобщи Лъчезар Димитров.

Фестивалът на творческите занаяти и изкуство е безплатен за посетителите, като само в някои от работилничките се заплаща символична сума за използваните материали.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!