Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"24 часа" пише за кошмари по пътя към Черноморието. Катастрофи предизвикват километрични задръствания. Такова е било началото на първия августовски уикенд за хиляди летовници, тръгнали по магистрала "Тракия" за южното крайбрежие, пояснява вестникът.

Водещата тема на "Телеграф" е: "Закопчаха Митьо Очите в Истанбул". Това е станало след разговор на премиера Бойко Борисов с турските власти. Службите проследили движението на бандита между Гърция и Турция, уточнява изданието.

В рубриката-инициатива на "24 часа" - "Отличниците на България", днес е представена 10-годишната Сара Илиева. Тя има вече 41 медала от различни състезания по математика. За нея няма трудни задачи. Всичко, според нея, може да бъде решено, когато човек положи усилие за това.

"Телеграф" пише, че 200 хиляди души са избрали да почиват в планинските хижи през август. Цената на едно легло е от 6 до 35 лева. В момента хижите се прекатегоризират, съобщават от Българския туристически съюз.

В съботно-неделното си издание "Труд" публикува десет важни неща за почивката в Италия. Едно от тях е, че вече няма безплатна неделя в музеите и галериите. Вестникът съобщава и че днес любимият на българите актьор Георги Мамалев навършва 66 години.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!