Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Борисов е разпоредил кметът на Царево да не изпълнява решението на общинския съвет за "Силистар"

Еколози алармират за нарушения, свързани със застрояване в "Силистар", кметът твърди, че става дума за път

| обновлено 24.08.18 19:01
Фото: БГНЕС

За нарушения, свързани с бъдещо застрояване в местността "Силистар", сигнализираха от Коалицията "За да остане природа в България". Поводът е внесена докладна записка от кмета на Община Царево Георги Лапчев, която предвижда разрешение за изработване на проект на подробен устройствен план в този район.

Теренът се намира в две защитени зони от "Натура 2000", обясни Тома Белев от коалицията "За да остане природа в България":

"И общините могат да одобряват подробни устройствени планове за първична регулация, но само ако е предвидено в Общ устройствен план, а този имот никога не е бил в Общ устройствен план за застрояване".

"Създават се фалшиви новини относно казуса със Силистар", посочи кметът на община Царево Георги Лапчев. Той обясни, че не се планира застрояване, а целта на докладната записка е по законен начин да се направи достъпен старият път към плажа:

"Докладната беше приета и тя не касае утвърждаване на път за строителство, а касае допускане, не някакви комплекси, които ще се строят, а път, който трябва да премине през този частен имот. В община Царево няма постъпило инвестиционно намерение от собственик".


От пресцентъра на ГЕРБ съобщиха, че премиерът Борисов е разпоредил кметът на Царево, който е от партия ГЕРБ, да задържи и да не изпълнява решението на Общинския съвет в Царево за Силистар.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!