Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"ГЕРБ тайно вдига здравната вноска", съобщава "Дума". управляващите се канят да въведат доплащане за лечение над 700 лева. Опозиционният вестник пояснява, че това е неофициална информация.

"Земя" също отделя място на първата си страница по темата със заглавието: "ГЕРБ ни налага нова здравна вноска от 12 лева месечно". Управляващите обмислят втори задължителен стълб в здравното осигуряване подобно на  пенсионния.

В рубриката "Наблюдател" вестник "Сега" пише: "БСП-опозиция, но само с популистки изхвърляния". Колкото е слабо управлението на Борисов, толкова куха е и патетиката на Нинова", се посочва в анализа.

"24 часа" предлага интервю със защитника на Григор Григоров, шофьорът на злополучния автобус, преобърнал се на пътя за Своге и погубил 17 души. Адвокат Христо Ботев казва, че няма законов механизъм шофьорът да задължи пътниците да ползват коланите.

"Телеграф" припомня катастрофата с обърналото се в Охридското езеро туристическо корабче и 15-те жертви. Девет години след катастрофата, изданието предлага разкази на оцелели и на близки на жертвите.

Два милиона евро струват две монети от археологическата находка, открита в края на август на нос Калиакра. За това пише днес "Стандарт". Археолозите се надяват да открият там и други ценни артефакти.

"Една пета повече българи почивали в курортите ни", пише "Монитор". Статистиката е спрямо миналата година, уточнява министърът на туризма Николина Ангелкова. В приходите оттогава спрямо сега има ръст от близо десет на сто, казва още тя.

"България развива уникален вид туризъм - без обществен превоз до огромен брой обекти", пише "Сега". "...липсата на транспортни услуги до забележителностите... допълва голямата мрачна картина и прави така, че българите да се чувстват като гости в родината си.", заключава авторът.

"Туроператорите предлагат почивка на море в Гърция за 25 лева на ден", информира "Труд". Схемата "на плаж за ден" е особено популярна в благоевградския регион.

"Веселин Марешки продава аптеките за 170 милиона лева", информира "24 часа". Председателят на партия "Воля" искал да се занимава само с политика.

"Труд" отделя много място в днешния си брой за така наречената "афера Карнобат". Четири са обвиненията срещу алкохолния бос Миню Стайков и други шестима арестувани - за участие в престъпна група, за данъчни измами, за пране на пари и за контрабанда.

Според информация на "Монитор", 30 ефективни присъди са произнесени това лято за търговия с фалшиви стоки. Ментетата се продават по курортите, делата били започнати миналата година. Става дума за нарушение на интелектуалната собственост при артикули като чанти, парфюми, колани.

"Страната ни е Елдорадо за млади таланти", заявява учителят по математика Любомир Любенов в интервю за "Стандарт". Той подготвя ученици за участие в международни състезания по математика. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!