Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Пътната агенция е осъдена да плати обезщетения за милиони левове заради лошите пътища, е водещото заглавие на „Сега". Пострадали при катастрофи и застрахователи търсят парите си от агенцията. За последните пет години са изплатени един милион и 420 хиляди лева, в началото на годината в Софийския градски съд е заведен иск за 30 хиляди лева, разказва вестникът.

В интервю за „Труд“ председателят на Управителния съвет на пътната агенция, инж. Светослав Глосов, представя плановете на ведомството за проектите, по които ще работи в следващите години.

„Заемите вече растат по-бързо от доходите“, пише „24 часа“. Данните са на БНБ и Министерството на финансите. Увеличават се и необслужваните заеми и затова банките усилено се „чистят“ от лошите кредити. Още финансови новини в днешния брой на „24 часа“ : „Плодове и зеленчуци чувствително поскъпват“, „Горанов затяга контрола над държавните фирми“, „Финансовият надзор засякъл преводи от българския клон на фалиралия „Олимпик“. Изданието предлага и цяла страница съвети как да се справим с инфлацията.

На фона на увеличаващите се лоши кредити „Монитор“ пише, че българи плащат по сто хиляди долара за лов в Африка.

„Телеграф“ цитира председателя на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Пламен Георгиев: „Няма нищо незаконно при Делян Пеевски“. Депутатът е един от най-големите данъкоплатци в страната, казал още Георгиев в интервю за бТВ. Той обяснил, че след сигнал е направена обстойна проверка за доходите на Пеевски и не е открито нищо нередно. „Стандарт“ също цитира това интервю с Пламен Георгиев със заглавие „Пеевски е един от най-големите данъкоплатци“. 2 милиона и 400 хиляди лева на Трайчо Трайков се губят, казва още председателят на антикорупционната комисия.

„Жилят българи със застраховки за рент-а-кар“, предупреждава „Монитор“. Наши туристи в чужбина са принуждавани да плащат стотици евро за драскотина по наета от тях кола въпреки сключената вече застраховка при наемането на автомобила. Договорът често е на местния език  и е добре да се пази копие от документа, съветват потърпевши.

„Сега“ предлага подробен репортаж за приключението да ходиш на училище в родопските села. Да посещаваш учебни занятия и детска градина в Родопите не е проста работа, но всички го правят от сърце, пише вестникът. Всяка учебна година училищните автобуси изминават около 10 хиляди километра из стръмните пътища на планината, за да събират в клас децата от обезлюдяващите се села.

„Дума“ разказва днес за друг обезлюдяващ се район - град Трън, със заглавието „Трън-градче на бедността и безнадеждността“.

Според „Земя“ Брюксел слага катинар на фермите в три наши области. Земеделците в Бургаско, Ямболско и Хасковско няма да могат да продават млякото си заради чумата по овце и кози.

В БСП отварят фронт срещу Нинова след съботния пленум, информира „Труд“.

„Стандарт“ предупреждава за опасно лошо време и у нас след бурите в Гърция.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!