Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

"Съдът на Европейския съюз се произнесе против отпуска след майчинство", съобщава "Сега". Жените, които са ползвали отпуск по майчинство до навършване на 2 години на детето, може да останат без право на платен годишен отпуск за този период. Съдът в Люксембург се произнесе по жалба от Румъния, че отпускът не може да се признае за трудов стаж при определяне правото на платен годишен отпуск.

"Докога ще ни лъжете?!", това е водещото заглавие на "Земя". Изданието цитира емоционално изказване на една от протестиращите майки на деца с увреждания по време на среща с представители на властта вчера. Родителите заявиха, че даденият от тях краен срок за реформи в системата е минал, а реформи няма.

"Трима министри успокояват майките", пише "Труд" за вчерашната среща.

"Властта унизи родителите на деца с увреждания", коментира "Дума".

"Токът за бизнеса поскъпна шоково", пише "Сега". Работодатели предупредиха, че увеличението може да е пагубно за потребителите. Комисията за енергийно регулиране започна разследване има ли спекула на пазара на електроенергия.

"Увеличават енергийните помощи за предстоящия отоплителен сезон", съобщава "24 часа". Увеличението се налага заради поскъпването на природния газ. Тепърва ще се решава дали ще се увеличи помощта или в подпомагането ще бъдат включени повече хора.

Оборотите на книжарниците са се повишили с 15 на сто за една година, информира "Монитор". Данъчните служители започнали проверка на онлайн търговци на ученически пособия.

"Телеграф" пише за инициативата на общините да раздават пари за по-екологично отопление, защото в страната хората се отопляват все още с печки на твърдо гориво. Въздухът се трови от един милион и 500 хиляди печки, според вестника.

Веселин Марешки зове за референдум дали да се дават пари за изтребители или тези пари да отидат за здравеопазването. Това пише днес "Стандарт". Вестникът отбелязва нашироко подвига на млад лекар в пловдивската болница "Свети Георги", който спаси десетки хора от пожар.

Според директора на болницата във Видин няма връзка между смъртта на пациент и повредата в апарата за хемодиализа. В интервю за "Монитор", д-р Цветан Василев пояснява, че починалият мъж е пропуснал графика си по лични причини.

Наши специалисти възстановяват слуха с нов метод, разказва "Труд". С това, по примера на САЩ и Европа, се справят медици от варненската университетска болница "Света Марина".

Кметът на Гълъбово Николай Тонев уверява в интервю за "24 часа", че ще направи всичко възможно да запази общинската болница. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!