Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Преглед на печата

Фото: Мария Пеева

Смяната на времето е удар за биологията на човека, е водещото заглавие на "Труд". Промяната отнема един месец на организма ни да се адаптира, казват специалисти по повод предстоящото довечера връщане на часовника към нормалното астрономическо време. Учените у нас призовават да се върнем изцяло именно към астрономическото отброяване на времето.

"Телеграф" предупреждава също от първата си страница "Понеделник е критичен ден за хората с болно сърце". След смяната на времето често има случаи на инфаркти, отчитат медици. Връхлитат ни също страх и депресия.

Пресата коментира арестите на семейство Баневи и наложената мярка за неотклонение на Иво Прокопиев.

"Белезници, вместо диаманти за Баневи", това е водещото заглавие на "Стандарт". Семейството беше закопчано по пижами в Ница, пояснява вестникът и допълва "Обвиниха Прокопиев в пране на пари".

"Прокуратурата погна олигарси заради бандитска приватизация", такава е интерпретацията на "Монитор".

"Телеграф" допълва, че те са ощетили държавата с милиони левове.

"24 часа" пита от първата си страница как Баневи живеят 20 години в суперлукс без никой от компетентните органи да зададе въпроси откъде идват парите.

"Горанов очаква вдигане на кредитния ни рейтинг", пише "Стандарт". В неделя правителството ще приеме проектобюджета за 2019 година. Бизнесът обаче не подкрепя увеличаването на максималния осигурителен доход и заложения дефицит.

"24 часа" представя днес в рубриката си "Отличниците на България" Лора Тоскова, абитуриентка от Асеновград. 18-годишната Лора преди дни се класира втора в света на състезание по китайски език. Тя разказва, че се е състезавала с над 200 участници.

"Труд" помества интервю с пътешественика Петър Ванев. Той е на 32 години, от Русе. Извървя пеша 3 500 километра по най-старата планинска верига в Северна Америка - Апалачите. Преди година първият му преход беше Тихоокеанския хребет в САЩ.

За 10 стъпки, с които да откъснете детето от екрана, пише "Сега".  Една от тях е цялото семейство да ползва по-малко съвременни технологични уреди. Друг съвет е вие да сте модел на подражание и коригирайте вредните си навици в това отношение.

Типично за съботен брой, вестник "Сега" е отделил място за туризъм. Има репортаж за ООН като туристическа дестинация, както и кои са десетте най-слабо посещавани страни в света. В списъка са Сомалия, Маршаловите острови, Южен Судан.

"Монитор" информира, че ако искаме цялото семейство да отбележи Хелоуин на 31 октомври, трябва да отделим 250 лева. Обичаят идва от древните келти, пояснява вестникът.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!