Слушайте!
Размер текста
Болгарское национальное радио © 2024 Все права защищены

Акценти от печата

Фото: Мария Пеева

"Няма срив на чуждите инвестиции, има безсмислени и тежки спорове върху непълни данни", заявява в "24 часа" старши икономистът Георги Ангелов от институт "Отворено общество". Вижда се и с просто око колко от услугите или храните в магазина идват от компании с чужда собственост, коментира още Ангелов.

 "Монитор" информирра, че повече от 32 хиляди деца не са минали на профилактичен преглед при специалист. Здравната каса не плаща за профилирано изследване, уточнява публикацията.

 "Труд" предупреждава за нова евтина дрога, наречена "Перник", с която се привличат юноши. Заловени са дилъри, които продавали в ромския квартал в Нова Загора. Този наркотик е два пъти по-евтин от досега продаваната синтетичнадрога, поясняват криминалистите.

 И още едно предупреждение в "Труд" - д-р Иван Иванов, управител на болница в Горна Оряховица, заявява "Оставаме без лекари и сестри, ще затваряме болници".

 "Телеграф" информира, че оранжевите портокали по сергиите са боядисани с опасна боя вместо с позволената дървесна смола. За поредна година ни се казва, че търговците пръскат плодовете с химични съставки, опасни за здравето ни. В интервю за "Монитор", токсикологът, проф. д-р Никола Александров, предупреждава "Цитруси с химикали могат да отключат автоимунни заболявания".

 24-ма депутати ползват безвъзмездно чужди имоти, пише "Сега". Информацията е по повод проверката на финансовия министър Владислав Горанов и това, че той живее седма година в луксозен апартамент, предоставен безплатно от негов близък. Агенцията за приходите и антикорупционната комисия не казват дали ревизират фирмите на Горанов, допълва вестникът. Екип на вестник "Сега" съобщава, че министърът на туризма Николина Ангелкова е декларирала 700 хиляди лева спестявания с помощ от роднини. Трима висши служители на митниците също ползват чужди имоти, според декларациите им.
"24 часа" информира, че главният прокурор Сотир Цацаров, който вчера замина на посещение в Турция, ще обсъжда с турсите си домакини екстрадицията на Димитър Желязков-Митьо Очите и искането на Турция да предадем четиримата български граничари, обвинени от Анкара в убийство на турски рибар.

 "Доверието в БСП расте", пише "Земя" на първа страница. Данните са на агенция "Сова Харис". В навечерието на изборите за Европейски парламент, доверието за БСП и ГЕРБ е едно и също - малко над 21 процент.

 Вестник "Дума" призовава столичния кмет Йорданка Фандъкова да намери, цитирам, нормален инженер за ремонта по улица "Граф Игнатиев".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!