Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Затварят за час движението на МПС по част от ул. "Леге"

Днес (6 септември) столичната улица "Леге" ще бъде затворена за движение на автомобили от 11.30 до 12.30 часа. Създадена е организация на движението за смяна на почетния гвардейски караул. За същия времеви период е забранено влизането на пътни превозни..

публикувано на 06.09.22 в 09:35

Без "синя" и "зелена" зона днес в София

На 6 септември паркирането в София ще бъде безплатно, съобщиха от Центъра за градска. "Синя" и "зелена" няма да работят, по повод празника на Съединението на България.

публикувано на 06.09.22 в 08:05

София Екиден маратонът променя маршрути на градския транспорт на 6 септември

В Деня на Съединението за осма поредна година софийските улици ще бъдат огласени от участниците в едно емблематично бягане, което символизира отборния дух и взаимопомощ. София Екиден маратон е щафетно състезание, неговата история тръгва от..

публикувано на 05.09.22 в 15:45

Предстои цялостен ремонт на столичния парк “Тинтява”

Цялостен ремонт на столичния парк “Тинтява” (градинката на КАТ), предвиждат от районната администрация на “Изгрев”. Това е най-посещаваното място за игра и почивка на територията на района, съобщи кметът Делян Георгиев. „Съобразно финансовите..

публикувано на 05.09.22 в 14:40
Георги Георгиев

Г. Георгиев: До края на седмицата очаквам да бъде сключен договора с "Булгаргаз"

До края на седмицата очаквам да бъде сключен договора с "Булгаргаз", с което да се гарантира отоплението през зимата, каза пред Нова тв председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев. Хората няма да понесат поредно увеличение на цената на..

публикувано на 05.09.22 в 09:57

Открива се софийската Алея на книгата

В седмицата от 5 до 11 септември в парка пред Националния дворец на културата (НДК) и в пешеходната зона на бул. "Витоша" от бул. "Патриарх Евтимий" до ул. "Кърниградска" ще бъдат представени хиляди нови и редки книги, специализирана и детска..

публикувано на 05.09.22 в 08:21

Вече виждаме глобите за неправилно паркиране в София в общинската данъчна система

Над 30 000 глоби за неправилно паркиране в София е наложил Центърът за градска мобилност за първите 6 месеца на 2022 г. Това съобщи зам.-кметът на Дончо Барбалов. Той допълва, че глобите за неправилно паркиране в столицата, които са наложени от ЦГМ, вече..

публикувано на 02.09.22 в 14:32
Проверка на улично осветление не може да бъде извършена, тъй като работното време на експертите е през светлата част на деня, е обяснил районният кмет

Омбудсманът Диана Ковачева е възмутена от отговор на районен кмет

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати писмо до кмета на столичния квартал "Лозенец" Константин Павлов, в което го информира за сигнали на родители на ученици от Националната природо-математическа гимназия (НПМГ) заради неработещо улично осветление на..

публикувано на 02.09.22 в 12:36
Красимир Димитров - директор на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община

Полево учение за защита при земетресения в район "Нови Искър"

На стадиона в с. Кубратово, столичния район "Нови Искър", от 10 ч. днес ще се проведе полево учение за защита при земетресения с участието на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ на Столичната община. Дейностите по полевото учение са в..

публикувано на 02.09.22 в 08:14

Разчистват терена за нова детска ясла в ж.к. ”Изток”

Нова самостоятелна детска ясла ще бъде изградена в столичния ж.к. ”Изток”, на ул. ”Вълко Радински” 5. Тя ще бъде за осем групи. Имотът, който беше собственост на Министерството на външните работи, беше дарен на Столичната община, съобщи кметът на..

публикувано на 01.09.22 в 14:50