Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Радио София – гласът на столицата


Радио София – вашата глътка свежест!

Музика, динамика, палитра от теми и мнения, силен смях и много емоции. Това е радио София! Нашата мисия е да ви покажем столицата такава каквато е, с това което обичате в нея, но и такава каквато не я познавате. 

Музиката ни е саундтракът на града, а предаванията са създадени, за да отразяват обществените интереси независимо дали говорим за политика, социални проблеми, технологии, иновации или култура. Прекарайте деня си с нас и споделете вашата позиция!

Всяка сутрин посрещаме столичния трафик със сутрешния блок "Събуди се, София", където обръщаме внимание на всички столични вълнения, а нашите екипи помагат на граждани в разрешаването на различни казуси. С "Колата на Радио София" достигаме до всеки столичен район и задаваме въпросите, които ви вълнуват към отговорните лица. Можете да се свържете с нас или да подадете сигнал на имейл sofia@bnr.bg

От 10 ч. до 14 ч. се отдаваме на едно дълго и ароматно кафе с предаването "Радиокафе" с теми от света на културата, изкуството, пътешествията и по нещо атрактивно, но полезно за всеки член на семейството.

Преминаваме към следобедните часове и макар те да предполагат един по-бавен ритъм, ние задаваме скорост със следобедния ни блок "Ритъмът на столицата". Там проследяваме последните новини в столицата и България, а заедно с експерти очертаваме истината, обединена от различни гледни точки. 

След 17ч. навлизаме в територията на "Форум", където в продължение на час наши гости разискват и споделят своето мнение за актуални теми от България и света.

След 18:30ч. изпращаме работния ден и си казваме "Добър вечер, София", предаването, което ви зарежда с качествена музика, много игри и още повече смях.

Нашето съботно "Радиокафе" ще ви накара да удължите сутрешното кафе с приятни събеседници и хубава музика. А "Легендите на София" всяка събота ще върнат времето назад, наситено с много любопитни истории за личности от миналото.

С неделното "Радиокафе" ще пътуваме и обещаваме интересни дестинации. Ефирно ще ви запознаем с красивите, интересни, китни кътчета на България.

Неделя винаги е време да наваксаме с филмите и сериалите, а предаването "Киното и градът" със Зузи Аспарухова ще бъде ваш пътеводител в света на кинематографията!

В неделния следобед е време за спорт с Камен Алипиев - Кедъра! Бъдете в крак с новините от спортния свят в нашата "Спортна среща".

А нашата запазена марка е качествената и смислена музика! Тя е обогатена и разкрасена от уникалните ни предавания: От музикалната експертиза на Лилия Големинова и "Моята друга музика", през подбора на Мартен Роберто в "Musicology" и "60/02". Предаването "DressCode DISCO" с Роман Михайлов говори с любов за диското, а "Electric vibes" с Петър Пейков ни запознава с дебрите на електронната музика. За акцентите от поп културата в САЩ ще разберем от Младен Петков в "Music Point", а Веселин Александров прави една световна музикална разходка с "Чуй света". От началото на сезон 2023/2024 в ефира ни звучи и "Музиката на града", мястото, в което музиката избират нашите гости и споделят своите любими песни.

Това е Радио София – радиото на модерния градски човек с критично мислене, вкус към музиката и с чувство за хумор.

Нашият ефирен телефон е винаги на ваше разположение: 02/963 56 50

Пишете ни с препоръки, мнения, снимки и критика на sofia@bnr.bg. Открийте ни в социалните мрежи – Facebook и Instagram.