Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Увеличението на пенсиите се отлага за Коледа, няма да е от 1 октомври

Актуализацията на бюджета на Държавното обществено осигуряване не беше проети окончатено от Народното събрание днес. След часове спорове и разместване на точките в дневния ред на пленарното заседание окончателното гласуване беше отложено.  На..

публикувано на 08.09.21 в 19:38

Протестиращите срещу Covid мерки в центъра на София проведоха протестно шествие

Протестиращите срещу Covid мерки в центъра на София проведоха протестно шествие, като поискаха министър Кацаров или да подаде оставка, или да отмени ограничителната заповед за нови ограничения. Протестното шествие премина по бул. „Цар Освободител“ –..

публикувано на 08.09.21 в 18:34

Протестът срещу Covid мерките блокира центъра на София

Националният протест на собственици на заведения, туристическият бранш и превозвачи срещу по-строгите Covid мерки блокира пространството пред Народното събрание. В началото на демонстрацията хората изразиха недоволството си от излезлите на площада..

публикувано на 08.09.21 в 17:00

За 5 седмици в Столичния инспекторат са постъпили над 3500 сигнала

В денонощния Оперативен център на Столичния инспекторат, постъпват по повече от 300 сигнала на ден. От началото на август до днес са отчетени общо над 3500. От изключително важно значение е бързото взаимодействие и координация в работата на..

публикувано на 08.09.21 в 14:46
Йорданка Фандъкова

Парламентът ще изслуша Фандъкова за финансовото състояние на „Топлофикация“

Парламентът ще проведе изслушване на столичния кмет Йорданка Фандъкова заради финансовото състояние на „Топлофикация София“, съобщава БГНЕС. Точката бе включена като последна в седмичната програма за работа на Народното събрание, а освен Фандъкова в..

публикувано на 08.09.21 в 12:49

Решено: Без маски в час за учениците от 1 до 4 клас

Министерството на образованието и науката актуализира „Насоки за обучение в условия на пандемия“. В тях се казва, че учениците от 1 до 4 клас, включително, както и децата от предучилищните групи в училищата, няма да носят маски по време на часовете...

публикувано на 08.09.21 в 12:20

Таксиметрови компании настояват за вдигане на цената на услугата в София

Столичните таксиметрови фирми настояват цената на услугата им да бъде повишена. Това стана ясно на провелото се във вторник заседание на Комисията по транспорт към Столичния общински съвет.  От компаниите искат нови цени на минималните и максималните..

публикувано на 08.09.21 в 12:12

Мият училищните дворове преди първия учебен ден

Започва миене и дезинфекция на дворовете на училищата на територията на София, съобщиха от Столичната община.  Изготвен е  график и до 14 септември фирмите, ангажирани с чистотата на града, ще измият дворовете и подходите към училищата, за да ги..

публикувано на 08.09.21 в 11:07

НСИ: Регистрацията е възстановена, но капацитетът на системата е ограничен

Регистрацията в електронната система „Преброяване 2021“ вече е възстановена. Системата обаче работи със силно намален капацитет, след като днес след обяд за два часа бе прекъсната връзката с регистри на други институции. Това е причината хората, опитващи..

публикувано на 08.09.21 в 08:42

Засегнати от противоепидемичните мерки излизат на протест

Засегнатите от влезлите в сила противоепидемични мерки, обхващащи цялата страна, излизат на голям протест днес в центъра на София, предаде репортер на БГНЕС. Най-недоволни от новите мерки са работещите в заведенията, транспортния сектор и танцовите..

публикувано на 08.09.21 в 08:26