Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирват по снимки мъжа, ограбил магазин на бул. „Христо Ботев“

Столичната дирекция на полицията издирва автора на въоръжен грабеж от магазин за алкохол и цигари в центъра на София, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Инцидентът станал около 09.30 часа на 26-ти декември, когато нападателят нахлул в помещението, заплашил с пистолет продавачката и отмъкнал около 100 лева оборотни пари.

Сигналът в полицията бил подаден десетина минути след бягството на грабителя. Според жертвата нападателят е на видима възраст около 35 години, висок около 185 см, облечен със сиво пухено яке, сиво-черен шал, вдигнат до носа и черна шапка със сиви райета и черни ръкавици от полар.

"Дойде и извади пистолета и каза да давам парите", разказва продавачката в магазина. Жената призна, че се е уплашила, сетила се да натисне паник бутона, но не посмяла. Мъжът не е докоснал стоката в магазина. Целият обир е заснет от камерите за наблюдение на магазина.

Криминалисти от Четвърто районно управление работят за разкриване на престъплението. По случая се води досъдебно производство.

Гражданите, които разпознаят мъжа от снимката, могат да сигнализират на тел. 112. Анонимността им е гарантирана.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Опасни ли са вратовръзките в училищните униформи?

Ученическите униформи, които се проектират и изработват по поръчка на училищата, също трябва да отговарят на изискванията за безопасност. Това съобщиха от онлайн платформата “Ние, потребителите” по повод постъпили запитвания на родители във връзка с дизайна и елементи на училищни костюми. Едно от запитванията касае допустими ли са вратовръзки, като част..

публикувано на 10.09.24 в 11:02
Народен театър

Народният театър открива новия си сезон, очакват се 7 премиери

Новият сезон в Народния театър започва днес. Откриването е с постановката "Идеалният мъж" на Оскар Уайлд. От театъра обещават 7 премиери до декември. Юлиан Вергов, Мария Каварджикова, Владимир Карамазов, Радина Боршош и Луиза Григорова-Макариев откриват тази вечер сезона в Народния театър. Първата премиера ще е в четвъртък, 12 септември...

публикувано на 10.09.24 в 08:28

Мият училищни дворове преди първия школски звънец

Тази седмица цистерни влизат в дворовете на софийски училища, за да бъдат измити, съобщават от Столичния инспекторат. поддържат. По предварително изготвения график са заявени 172 учебни заведения с площ над 600 дка. Столичният инспекторат е извършил предварително съгласуване с ръководствата на учебните заведения за потвърждаване на..

публикувано на 09.09.24 в 16:24

Мотоциклетист е леко пострадал при катастрофа в София

Мотоциклетист е леко пострадал след катастрофа на столичния бул. "Христофор Колумб" . От СДВР уточняват, че става въпрос за удар между лек автомобил и мотор. Движението в района не е засегнато.

публикувано на 09.09.24 в 10:26

ДА „Архиви“ пуска уебсайт за Съветската окупация, започнала преди 80 години

По повод днешната дата, Държавна агенция „Архиви“ пуска нов уебсайт за „Съветската окупация в България (1944 – 1947 г.)“ , който е част от тематичната дигитална колекция „Архивите говорят“ В уебсайта са публикувани 1472 документа с 2670 изображения. Огромна част от тях се публикуват за пръв път. Събрани са от 27 архива, като най-ценните се..

публикувано на 09.09.24 в 07:36

Почитаме Рождеството на Божията майка

Днес църквата почита Рождеството на Пресвета Богородица или Малка Богородица. Това е един от трите големи празника, посветени на Света Богородица. Рождението на Божията майка е и един от 12-те най-важни религиозни празника в календара на църквата. Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Даниил ще оглави..

публикувано на 08.09.24 в 07:25

Облачно в събота, слънце в неделя

През нощта над южната половина от страната облачността ще е разкъсана, над планинските райони купесто-дъждовна и на отделни места там ще превалява. След полунощ  по-значителна ниска слоеста облачност ще има над Дунавската равнина, която утре до обяд ще се разкъсва и намалява. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. В събота..

публикувано на 06.09.24 в 18:07