Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културен афиш

Новият спектакъл на Нешка Робева "Среща в "Споменът", който ще се играе тази вечер в зала 1 на НДК ще постави началото на събирането на средства за изграждане на Възстановителен център за деца с онкологични заболявания. Кампанията се организира от Сдружение "Деца с онкохематологични заболявания".

До 28 февруари във фоайето пред Първо студио на Българското национално радио е подредена изложбата „ГЛАГОЛИЦА И ПРАБЪЛГАРСКИ РУНИ” на художника Павлин Петров. Творбите, включени в нея, са създадени през 2008 година. До момента експозицията е представяна на емблематични за културата и изкуството места в страната. Вниманието привличат монограмите на кан Аспарух и кан Кубрат. Акцентът върху глаголицата и древните български символи цели да провокира у зрителя респект към корените и родната история. Изложбата „Глаголица и прабългарски руни” е отворена за външни посетители всеки делничен ден от 10 до 15 часа.

Следват поканите за театър:
Две са предложенията от Народния театър за вечерта. От 19.00 часа на голяма сцена можете да гледате „Ревизор” от Гогол. Постановката е на Мариус Куркински. По същото време на камерна сцена се играе пиесата на Георги Марков „Да се провреш под дъгата”, с участието на Васил Михайлов, Георги Мамалев, Георги Кадурин, Руси Чанев, Марин Янев. Стоян Алексиев, Петър Попйорданов, Валентин Ганев.

От 19.00 часа на сцена „Сълза и смях” ви очаква „Тестостерон”. Режисьор е Пламен Панев.

Театър «Българска армия» ви кани тази вечер на "Много шум за нищо" от Шекспир. Сценичната адаптация е на Красимир Спасов.

В Сатирата днес можете да гледате авторския спектакъл на Камен Донев «Възгледите на един учител за народното творчество».

Великолепна театрална вечер ви очаква в театър 199 с комедията на Мате Матишич „Умирай лесно!?”. Постановката на Крикор Азарян е с участието на Тодор Колев и Валентин Танев.

От 19.00 часа Националната опера представя шедьовъра на Верди «Риголето».

Очаквайте на 20 януари, в зала 1 на НДК концерт-спектакъла „Фолклорни вариации”. С участието на ансамбъл „Тракия”, група „Булгара”, „Ева квартет”, дует „Двуглас” и ансамбъла на Националното училище за танцово изкуство.
Събитието е част от международната фестивална програма „Приятели на България» в подкрепа на българското изкуство.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

КЕВР обсъжда поскъпване на водата в София с 20%

Водата в София да поскъпне с 20 процента от октомври - това предложение на "Софийска вода" ще бъде обсъдено в Комисията за енергийно и водно регулиране. Ако предложението бъде прието ВиК услугата в столицата ще струва 3,52 лв. с ДДС. От регулатора твърдят, че новата цена ще бъде близо три пъти по-ниска от определената като социално поносима..

публикувано на 12.09.24 в 12:34

Изложба с историите на емблематични софийски къщи - в Централните хали

Изложбата "Истории зад фасадата" се открива днес (12 септември) в Централните хали, съобщават от Регионалния исторически музей - София (РИМ-София). Експозицията събира и изследва историите на емблематични къщи в центъра на София. „Водещ елемент е интересът на хората към културното наследство на столицата. Всички лични истории са..

публикувано на 12.09.24 в 12:31

Патриарх Даниил ще посети новостроящия се храм "Св. патриарх Евтимий Търновски" в кв. "Люлин"

Патриарх Даниил ще посети новостроящия се храм "Св. патриарх Евтимий Търновски" в столичния квартал "Люлин". В най-големия жилищен комплекс у нас има само един храм с много малки размери. По проект новият храм, ще бъде най-големият по площ в България през последните 35 години. По случай посещението на патриарх Даниил от 12.00 ч. на обяд е..

публикувано на 12.09.24 в 11:15

МОН връчва "Национална диплома" на гимназисти – пълни отличници

Министерството на образованието и науката ще връчи почетните отличия "Национална диплома" на гимназисти с пълни шестици по всички предмети. В номинациите участват и ученици с пълни шестици на държавните зрелостни изпити и класирани на водещи места в различни олимпиади. На награждаването ще присъстват служебният премиер Димитър Главчев,..

публикувано на 12.09.24 в 08:25

Осигуряват допълнителен транспорт за концерта на Андреа Бочели в София

Във връзка с концерта на световно известния оперен певец Андреа Бочели в София на Националния стадион "Васил Левски" , от Столичната община съобщават, че се въвежда организация на градския транспорт, като се осигурява намален интервал на движение. С цел гражданите да могат спокойно да се придвижат, метрото и част от автобусните и трамвайните..

публикувано на 11.09.24 в 15:20

Автоинструктори се готвят за протести

Седем браншови организации, обучаващи бъдещи шофьори, готвят протест в края на месеца. Причината са обнародваните във вторник в Държавен вестник промени в две наредби, засягащи условията при обучението. Инструкторите са против определянето на 4 опита за вземане на книжка в рамките на 6 месеца. Както и срещу проблемите, които новата..

публикувано на 11.09.24 в 14:12

От първия учебен ден БАБХ започва проверки в столове и бюфети

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва проверки в училищните столове и бюфети във връзка с началото на учебната година. От 16 септември инспекторите ще проверяват всички столове, бюфети, обекти по Закона за храните на територията на училищата и кетъринг фирми, доставящи храна на учебните заведения в цялата страна,..

публикувано на 11.09.24 в 12:48