Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пускат допълнителни коли на градския транспорт заради Задушница

Центърът за градска мобилност ще осигури днес допълнителни коли на градския транспорт за Задушница, съобщиха от Столична община.

За времето от 08.00 до 16.00 часа се разкриват следните временни трамвайни маршрути:
- кв. "Иван Вазов" - кв. "Орландовци" - (трамвайна линия № 1А);
- ж.к. "Борово" - кв. "Орландовци" (Трамвайна линия № 7А);
- кв. „Орландовци” - пл. “Журналист”.

За времето от 8.00 часа до 16.00 часа се разкрива временна автобусна линия № 83А (за гробищен комплекс "Бакърена фабрика") с маршрут - от КП “Бенакс” по маршрута на автобусна линия № 83 до бул. „Ломско шосе”, наляво по бул. „Ломско шосе”, наляво по ул. “Бели Дунав” и по ул. “Хан Кубрат” по маршрута двупосочно.

Разкрива се временна автобусна линия № 108А (за гробищен комплекс "Бакърена фабрика") с маршрут - от ж.к. “Люлин -5” по стария маршрут на автобусна линия № 108 (в посока ул.“Бели Дунав” - от бул. “Сливница” по ул. “Адам Мицкевич”) до ул. ”Бели Дунав”, надясно по ул. „Хан Кубрат”, наляво по ул. „Христо Силянов”, наляво по бул.„Ломско шосе”, наляво по ул.“Бели Дунав” и по ул. “Хан Кубрат” по маршрута двупосочно.

За времето от 08.00 до 16.00 часа се разкриват временни автобусни линии за обслужване на гробищни комплекси “Централни гробища” и “Малашевски гробища” със следните маршрути:
- линия № 18А - автостанция "Орландовци" - гробищен парк "Малашевски гробища" по маршрута на автобусни линии №№ 18 и 20;
- линия № 79А - надлез “Надежда”, ул. “Константин Стоилов”, бул. “Ген. Д. Николаев”, бул. “Вл. Вазов”, ул. "Тодорини кукли", ул. “Река Велека” и по бул. “Вл. Вазов” по маршрута двупосочно;
- линия № 86А - АТ “Малашевци”, ул. "Резбарска", пл. "Сточна гара", бул. "Сливница", обратен завой на бул. "Христо Ботев" и обратно (за гробищен комплекс "Малашевци");
- линия № 90А - автостанция "Изток", бул. "Ботевградско шосе", ул. "Александър Екзарх", ул. "Река Велека", ул. "Васил Кънчев" до гробищен комплекс "Малашевци";

Предвиждат се и допълнителни автобуси от оперативен резерв на автостанция "Орландовци", които по преценка на главния диспечер ще се включат при необходимост по най-натоварените маршрути.

Столична дирекция на вътрешните работи ще организира реда и контрола. “Пътна полиция” при СДВР ще насочват шофьорите да паркират около гробищните комплекси, както следва:
- в района на Централни гробища - по платната на ул. “202” и ул. “Заводска”;
- в района на гробища “Бакърена фабрика” - по платната под подлеза на ул.”Адам Мицкевич”;
- в района на гробища “Малашевци” - по платната на ул. “Резбарска” между ул. “Васил Кънчев” и бул. "Владимир Вазов", както и пред централния вход на ул. "Жак Дюкло".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Подпомагат столичния градски транспорт със заем от 15 млн. лева

С 15 милиона лева заем ще бъдат подпомогнати общинските дружества за авто и електротранспорт в София. Около тази сума се обединиха общинските съветници, които с 52 гласа "за" подкрепиха предложението на кмета Васил Терзиев: "Това, което направихме, е, че със съгласие между всички групи е да увеличим средствата от 6 на 15 милиона, за да може да работим..

публикувано на 03.10.24 в 16:27

Питайте ме! - кани кметът на столичния район "Изгрев" Делян Георгиев

Кога ще се въведе "Зелена зона" в кв. "Изток"? Това е един от първите въпроси, които жители на район "Изгрев" задават на кмета си д-р Делян Георгиев. Той е обявил възможност за задаване на въпроси по повод новата регулярна рубрика на общинската администрация "Попитай кмета", в която утре от 11 ч. районният кмет ще отговаря на живо във..

публикувано на 03.10.24 в 14:52

В СОС: Не 6, а 18 млн. лв. трябват за столичния градски транспорт

Малко над 18 млн. лв. ще бъдат отпуснати на столичните авто- и електотранспорт, с които дружествата да функционират безпроблемно до следващата актуализация на бюджета. Това решиха столичните общински съветници на съвместно заседание на ресорните комисии по транспорт, икономика и по финанси. То се проведе в началото на днешната..

публикувано на 03.10.24 в 11:45

Започва есенната кампания "Капачки за бъдеще"

От 5 до 18 октомври в страната ще се проведе есенната кампания "Капачки за бъдеще". Инициативата в София ще се проведе на 06.10.2024 г. (неделя) на пл. "Ал. Батенберг", от 09.00 до 16.00 часа. Ще се събират пластмасови капачки, алуминиеви кенчета и пластмасови прозрачни бутилки. "Капачки за бъдеще" стартира през октомври 2017 г., с цел да бъдат..

публикувано на 03.10.24 в 11:04

И район "Младост" в автоматизираната система за сметоизвозване

Подмяната на старите контейнери с нова автоматизирана система продължава, съобщиха от Столичния инспекторат. В ж.к. „Младост-3“ се поставят нови контейнери, тип NORD. Автоматизираната система за сметосъбиране до момента е въведена в районите „Искър“, „Връбница“ „Студентски“, „Възраждане“ и в ж.к. „Младост-4“.  Новите контейнери заемат..

публикувано на 03.10.24 в 09:48

СОС решава за отпускане на 5 млн. лв. за автотранспорта и 1 милион - за електротранспорта на София

На извънредно заседание днес столичните общински съветници ще разглеждат предложението на кмета Васил Терзиев за отпускане на заем от 6 милиона лева за транспорта в София. В доклада подробно се описват причините за натрупаните задължение на двата наземни транспортни оператора – Столичния автотранспорт и Столичния електротранспорт. Една от..

публикувано на 03.10.24 в 07:42

От ГЕРБ искат актуализация на заема за Столичния автотранспорт

Задълженията на транспортните оператори, според доклада на кмета на София Васил Терзиев, са 30 млн. лв, предложението за отпускане на заем е 1/5 от това. Ние от ГЕРБ-СДС не приемаме този размер в рамките на 6 млн. лв и предлагаме да се работи върху завишаването му около три пъти. Това заяви общинският съветник от групата на ГЕРБ-СДС Прошко Прошков ,..

публикувано на 02.10.24 в 17:14