Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Паркингът около националния стадион може да стане платен

Най-големият безпла­тен паркинг в центъра на София може да изчезне, тъй като Национална спортна база (НСБ) иска да поеме стопанисването на зоната около стадион "Васил Левски" и да събира так­са за паркиране. Това ще се случи най-късно до два месеца и е възможно автомобилите, които паркират там, да заплащат престоя си. Таксата ще бъде въведена, кога­то прилежащите терито­рии преминат във владе­ние на дружеството.

Ше­фът на НСБ Петър Бо­жилов е категоричен, че не може да има безраз­борно паркиране в района на стадиона. Всекид­невно там спират над 300 автомобила.

Божилов обещава таксата да е приемлива. Паркингът ще бъде безплатен само за наемателите на стади­она и за фенове при спор­тни събития.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Преобразяват подлеза под бул. "Цариградско шосе" на спирка ж.к. "Изток"

Съвместна инициатива между районната администрация на „Изгрев“, Стопанския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Фондация ФЕБ ще преобрази пешеходният подлез под бул. „Цариградско шосе“ на спирка ж.к. „Изток“, съобщи кметът на района д-р Делян Георгиев. „Незаконните постройки в подлеза вече са разчистени, в момента се..

публикувано на 19.06.24 в 17:15

Инспектори разясняват защо не бива да се паркира в зелени площи

С цел предотвратяване на паркирането в зелени площи Столичният инспекторат обяви инициатива "Аз не паркирам в зелените площи" . От днес започна раздаване на флаери на територията на цялата Столична община . Екипите на инспектората ще припомнят отговорностите на гражданите и забранителните разпоредби относно паркирането в зелените площи ,..

публикувано на 19.06.24 в 15:16
Свежи цветя, положени на лобното място на Ани и Явор, които бяха пометени от лека кола на София през май.

Шествие в памет на Ани и Явор в София

Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата" организира шествие в подкрепа на семействата на убитите на пътя Ани и Явор. То ще започне от 12.30 часа на ул. "Черковна" в София. Шествието има три основни цели – да се отправи апел за справедлива присъда, да се изрази подкрепа за родителите на загиналите Ани и Явор, както и да се..

публикувано на 19.06.24 в 10:19

26 задачи за над 59 000 седмокласници на изпит по български език и литература

Над 59 000 седмокласници днес се явят на Национално външно оценяване по български език и литература. Изпитният вариант за него ще бъде изтеглен в Министерството на образованието и науката. Изпитът, резултатите от който участват във формирането на бала за кандидатстване в гимназии, ще започне в 9:00 ч. и ще се проведе в 1665 училища в..

публикувано на 19.06.24 в 07:57

Район “Лозенец” стартира кампанията “Компостирай вкъщи“

Кампания “Компостирай вкъщи“ и система за разделно събиране на хранителни отпадъци стартира в район “Лозенец“. В  рамките на инициативата Столичната община ще раздава безплатни компостери на домакинства. Заявления могат да се подават до 1 юли т.г. на място в деловодството на районната администрация или по имейл, съобщават от район “Лозенец”. С..

публикувано на 18.06.24 в 12:59
Доц. Мария Димитрова, ръководител на Клиниката по нервни болести в

Доц. Мария Димитрова: Инсултът не чака да ти мине, ръст на пациенти с пристъпни състояния от жегата

Инсултът и топлото време  – темата в този епизод на подкаста на  БНР "В центъра на системата" . Защо не трябва да чакаме при съмнение за инсулт да потърсим спешна помощ ? 🧠 На 19 юни в болница "Пирогов" от 12.00 часа ще се проведе обучение за пациенти с инсулт 🧠 Защо е важно да се обучават пациентите и техните близки за заболяването?..

публикувано на 18.06.24 в 12:10
Боряна Ангелова-Игова

В София децата рядко имат безплатен достъп до добри стадиони

В България и особено в София е трудно децата да имат достъп до добри стадиони и да тренират без пари. Последният пример е от столичния стадион "Раковски" , където детско юношеските школи бяха изгонени , уж заради временен ремонт, продължил 2 години. И в момента, ако отидете на стадиона ще видите, че е разровен. Това коментира в интервю..

публикувано на 18.06.24 в 10:51