Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културен афиш

Тази вечер Народният театър предлага на вниманието на почитателите си три спектакъла. На голямата сцена ще се играе постановката на Александър Морфов „ПОЛЕТ НАД КУКУВИЧЕ ГНЕЗДО”, на камерната – пиесата „В ТОСКАНА”, а в зала „Сълза и смях” ще гостува пазарджишкият драматичен театър със спектакъла „ХОТЕЛ БЕВЪРЛИ ХИЛС, КАЛИФОРНИЯ”.
От 11 ч. на същата сцена ще има детско представление – „КОТАРАКЪТ В ЧИЗМИ”.

В Театър 199 „Валентин Стойчев” в обичайния час 19.30 можете да видите „КРАЛИЦАТА МАЙКА” от Манлио Сантанели. Постановката е на Валентин Ганев, а в ролите ще видите блестящите актьори Невена Мандаджиева /с награда Аскеер 2011 за водеща женска роля/ и Владимир Пенев. Начало – 19,30 часа. Невена Мандаджиева е номинирана и за годишните награди на Съюза на артистите в България „Икар” 2012-та.

Сатиричният театър включва в афиша пиесата на Камен Донев „ХАРАКТЕРИ”, в който се изявяват много от любимите театрални звезди на публиката. В Театъра на българската армия ще можете да гледате постановката „ЖЕЛЕЗНИЯТ СВЕТИЛНИК”.

Музикалният театър ви кани на оперетата „ЦИГАНСКИ БАРОН”, от Йохан Щраус.

И едно по-необичайно предложение - куклен театър за възрастни: от 19 ч. в салона на ул. „Гурко” 14. Заглавието на пиесата е „АВТОБИОГРАФИЯ”от Бранислав Нушич.

Съобщение за предстояща премиера.
На 24 февруари и 10-ти март на сцената на Музикалния театър
Балет „Арабеск” и Мила Искренова ще представят „ДНЕВНИКЪТ НА ДРАКУЛА” - новият спектакъл със специалното участие на актьорите Деян Донков и Биляна Петринска. Текст Милена Фучеджиева, сценография – Нина Пашова, музика – Емилиян Гацов (ЕЛБИ), по произведения на барокови композитори.

До 28 февруари във фоайето пред Първо студио на Българското национално радио е подредена изложбата „ГЛАГОЛИЦА И ПРАБЪЛГАРСКИ РУНИ” на художника Павлин Петров. Акцентът върху глаголицата и древните български символи цели да провокира у зрителя респект към корените и родната история. Изложбата „Глаголица и прабългарски руни” е отворена за външни посетители всеки делничен ден от 10 до 15 часа.

По инициатива на общинския културен институт „Искър” и в партньорство с Министерство на външните работи, културния институт на община Изгрев и Българското национално радио, на 26 февруари, неделя от 11 ч. в концертната зала на Министерството на външните работи на ул. Александър Жендов” 2, ще се състои концерт-матине Предпролетни гласове”. Диригент - Юли Дамянов, солисти Валентина Корчакова, Марио Николов, Пеньо Пирозов. В програмата са включени творби на Йохан Щраус – син, Офенбах, Лехар, Калман, Супе, Бърнстейн и др. Вход – свободен.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Крокодил в "Кремиковци" вдигна на крак институции и специалисти

Откриха крокодил в столичния квартал "Ботунец", съобщиха от Столичната община. Влечугото е установено от служители на районната администрация на "Кремиковци". Кметът на района Лилия Донкова е сезирала Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) София, както и Българската агенция по безопаност на храните. От Общината обясниха още,..

публикувано на 06.08.24 в 16:41

На 8 август мобилният пункт за приемане на опасни отпадъци ще е в Банкя

На 8 август, от 11.00 до 19.00 часа, на територията на район „Банкя“ ще бъде разположен мобилен пункт за приемане на опасни отпадъци от домакинствата, съобщиха от районната администрация. Безвъзмездно се приемат следните опасни отпадъци, образувани от домакинствата: -   Живак и живаксъдържащи уреди (живачни термометри, прекъсвачи и други..

публикувано на 06.08.24 в 14:55

Предсрочните избори - на 13, 20 или 27 октомври

Седмите парламентарни избори за последните три години ще се проведат през октомври. Това се случва след окончателното и неуспешно приключване на процедурите по излъчване на редовно правителство от този парламент. Датата зависи от бързината, с която държавният глава Румен Радев ще изпълни процедурата по назначаване на служебно правителство...

публикувано на 06.08.24 в 12:58

София е най-добрият град за живот след пенсиониране в Европа, според проучване на "Форбс"

Преместване в Европа за живот след пенсиониране може да е мечта за мнозина, но изборът на идеална локация е труден, коментира в своя публикация сп. "Форбс". И тук идва на помощ ново проучване на компанията за бизнес решения Moneypenny, която е направила класация на най-добрите градове за пенсиониране в Европа въз основа на множество фактори, сред..

публикувано на 06.08.24 в 09:09

Православната църква отбелязва Преображение Господне

С тържествени богослужения православната ни църква отбелязва Преображение Господне. Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос. Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици. Врачанският митрополит Григорий: Господ Исус Христос се преобразява в слава..

публикувано на 06.08.24 в 08:16

12 дни без топла вода в 10 столични квартала

Десет квартала в София са без топла вода от днес до 16 август заради профилактични дейности по отоплителна централа „Земляне“ и на част от топлопреносната мрежа, съобщиха от „Топлофикация София“. Топлоподаването временно е преустановено към районите: ж.к. „Лагера“, ж.к. „Славия“, ж.к. „Бъкстон“, ж.к. „Красно село“, ж.к. „Борово“, ж.к...

публикувано на 05.08.24 в 18:32
Васил Терзиев

Кметът на София със сигнал до прокуратурата за данни за злоупотреба в Столичния инспекторат

Кметът на София Васил Терзиев подаде сигнал до прокуратурата заради данни за злоупотреба със служебно положение и корупционни практики сред служители в Столичния инспекторат. Повод за това дадоха разкритията на новото ръководство, което установи паралелна схема за изхвърляне на строителни отпадъци и земни маси на нерегламентирани сметища в..

публикувано на 05.08.24 в 17:11