Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Осигурено е непрекъснато наблюдение на нивото на реките и язовирите в страната

Осигурено е непрекъснато наблюдение на нивото на реките и язовирите в страната, съобщават от пресцентъра на МВР. В област Хасково продължават дейностите за ликвидиране на последиците от наводнението. В с. Бисер продължават възстановителните дейности и разчистване в селото. Нивото на река Бисерска е нормално и няма промяна. Продължава контролираното изпускане на язовирите "Доситеево" и "Тракиец". На КПП Капитан Андреево са доставени допълнителни количества чували за евентуално изграждане на дига край пътя - целта е да не се допусне затварянето на пътя към пункта.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна, архив.

Трамвай е блъснал мъж в района на бул. "Никола Петков" и "Цар Борис III"

Трамвай е блъснал мъж в София, съобщиха от МВР. Инцидентът е станал около 13:00 часа в района на бул. "Никола Петков" и "Цар Борис III". Мъжът, за когото се смята, че е скитник, е откаран с наранявания в "Пирогов". 

публикувано на 16.08.24 в 14:25

Лекарите в "Пирогов" спасиха 16-годишно момче след тежко ПТП

16-годишно момче води нов живот след тежка катастрофа край Самоков, претърпяна преди 2 месеца. След ПТП-то момчето е транспортирано по спешност в София, настанено  е в Детската реанимация на "Пирогов", където лекарите правят и невъзможното, за да го върнат към живот. Мултидисциплинарният екип специалисти не се отказва, следват интензивно..

публикувано на 16.08.24 в 13:00

Три български филма прожектират в столичния парк "Света Троица"

Поредицата от летни кина по парковете из цяла София продължава с подбрани програми от най-новото и актуално по големите фестивални сцени късометражно кино , напомнят от Кинематограф.BG. Програмата се реализира със съдействието на Столичната община и цели да подкрепи младите български кинотворци, осигурявайки им достъп до голям екран, както и..

публикувано на 16.08.24 в 12:08
Проф. Тодор Кантарджиев

Проф. Тодор Кантарджиев: Има належаща нужда от нови антимикробни лекарствени средства

Има належаща нужда от нови и иновативни антимикробни лекарствени средства - темата в този епизод на подкаста на БНР -  "В центъра на системата"  .  Водещ експерт разяснява как да се постигне баланс между ефективното лечение  с антибиотици , намаляване на  антибиотична резистетност и разработката на  иновативни лекарства, които са достъпни до..

публикувано на 16.08.24 в 08:31

Видеонаблюдението в София е подсилено с 416 възстановени и 47 нови камери

Много от камерите за видеонаблюдение в София не функционираха поради 4 неуспешни търга, проведени от предишната администрация. Екипът на кмета Васил Терзиев предприе незабавни действия за възстановяване и развитие на мрежата за сигурност и беше намерен изпълнител. Така процесът на възстановяване и разширяване на системата за видеонаблюдение беше..

публикувано на 15.08.24 в 18:06
Президентът Румен Радев

Президентът е подписал указа за Закона за предучилищното и училищното образование

Държавният глава Румен Радев е подписал указа за обнародването на промените в Закона за предучилищното и училищното образование, с което е изразил отношението си към тях. Това се посочва в прессъобщение от прессекретариата на президента в отговор на отправени въпроси за това какво отношение ще вземе държавният глава относно гласуваните от Народното..

публикувано на 15.08.24 в 16:45

Завършва реновирането на голямо междублоково пространство в ж.к. ”Дианабад”

Завършва работата по цялостното реновиране на голямото междублоково пространство на бл.14, бл.15, бл.16 и бл.17 в ж.к. ”Дианабад”, съобщи кметът на район “Изгрев“ д-р Делян Георгиев. Изградени са нови алеи, стълбища, плочник и голямо площадно пространство. В момента тече ремонт на детските съоръжения на площадката за игра, а до две..

публикувано на 15.08.24 в 14:26