Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Културен афиш

С юбилеен концерт в зала 1 на НДК тази вечер Георги Христов ще отбележи 30-годишнината си, откакто е на музикалната сцена.

Народния театър кани зрителите на премиера. В зала Юг ще видите пиесата от Рудолф Сирера „Отровата на театъра“. Постановката е на Марий Росен. Участват ВАЛЕНТИН ГАНЕВ, ПЛАМЕН ВЕЛИКОВ и МАРИО КРЪСТЕВ. Началото е в 19,30 часа.

"Лов на диви патици" ви очаква на голямата сцена на Народния театър от 19:00 часа, "Козата или Коя е Силвия" се играе на камерната сцена в същия час.

Театър 199 тази вечер ви кани на постановката "Кралицата Майка". Свежо-черната комедия КРАЛИЦАТА МАЙКА разглежда един класически случай на сблъсък между властна майка и вече порасналия й син. Режисурата е на Валентин Ганев. участват: НЕВЕНА МАНДАДЖИЕВА и ВЛАДИМИР ПЕНЕВ.

В Сатирата ще можете да се насладите на "Едно малко радио" от Мая Новоселска, Теди Москов и Борислав Стоилов.

Музика от датски композитори ще изпълни Софийската филхармония на 3 май по повод на председателството на Дания на ЕС. Ангел Станков ще дирижира концерта в зала "България" от 19.00 часа. Солист е флейтистът Томас Йенсен от Дания, съобщиха от филхармонията.
В програмата са увертюра "Елверхьой" от Фридрих Кулау, Концерт за флейта и оркестър от Карл Нилсен, Симфония номер 9 "От града на кралица Дагмар" на Руд Лангаард и "Champagner galop" на Ханс Кристиян Лунбю.

На сцената в Музикалния театър на 5 май, събота, ще можете да гледате „ДНЕВНИКЪТ НА ДРАКУЛА” - новия спектакъл на Балет „Арабеск” и Мила Искренова със специалното участие на актьорите Деян Донков и Биляна Петринска. Текст Милена Фучеджиева, сценография – Нина Пашова, музика – Емилиян Гацов (ЕЛБИ) и произведения на барокови композитори, мултимедия Никола Налбантов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Крокодил в "Кремиковци" вдигна на крак институции и специалисти

Откриха крокодил в столичния квартал "Ботунец", съобщиха от Столичната община. Влечугото е установено от служители на районната администрация на "Кремиковци". Кметът на района Лилия Донкова е сезирала Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) София, както и Българската агенция по безопаност на храните. От Общината обясниха още,..

публикувано на 06.08.24 в 16:41

На 8 август мобилният пункт за приемане на опасни отпадъци ще е в Банкя

На 8 август, от 11.00 до 19.00 часа, на територията на район „Банкя“ ще бъде разположен мобилен пункт за приемане на опасни отпадъци от домакинствата, съобщиха от районната администрация. Безвъзмездно се приемат следните опасни отпадъци, образувани от домакинствата: -   Живак и живаксъдържащи уреди (живачни термометри, прекъсвачи и други..

публикувано на 06.08.24 в 14:55

Предсрочните избори - на 13, 20 или 27 октомври

Седмите парламентарни избори за последните три години ще се проведат през октомври. Това се случва след окончателното и неуспешно приключване на процедурите по излъчване на редовно правителство от този парламент. Датата зависи от бързината, с която държавният глава Румен Радев ще изпълни процедурата по назначаване на служебно правителство...

публикувано на 06.08.24 в 12:58

София е най-добрият град за живот след пенсиониране в Европа, според проучване на "Форбс"

Преместване в Европа за живот след пенсиониране може да е мечта за мнозина, но изборът на идеална локация е труден, коментира в своя публикация сп. "Форбс". И тук идва на помощ ново проучване на компанията за бизнес решения Moneypenny, която е направила класация на най-добрите градове за пенсиониране в Европа въз основа на множество фактори, сред..

публикувано на 06.08.24 в 09:09

Православната църква отбелязва Преображение Господне

С тържествени богослужения православната ни църква отбелязва Преображение Господне. Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос. Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици. Врачанският митрополит Григорий: Господ Исус Христос се преобразява в слава..

публикувано на 06.08.24 в 08:16

12 дни без топла вода в 10 столични квартала

Десет квартала в София са без топла вода от днес до 16 август заради профилактични дейности по отоплителна централа „Земляне“ и на част от топлопреносната мрежа, съобщиха от „Топлофикация София“. Топлоподаването временно е преустановено към районите: ж.к. „Лагера“, ж.к. „Славия“, ж.к. „Бъкстон“, ж.к. „Красно село“, ж.к. „Борово“, ж.к...

публикувано на 05.08.24 в 18:32
Васил Терзиев

Кметът на София със сигнал до прокуратурата за данни за злоупотреба в Столичния инспекторат

Кметът на София Васил Терзиев подаде сигнал до прокуратурата заради данни за злоупотреба със служебно положение и корупционни практики сред служители в Столичния инспекторат. Повод за това дадоха разкритията на новото ръководство, което установи паралелна схема за изхвърляне на строителни отпадъци и земни маси на нерегламентирани сметища в..

публикувано на 05.08.24 в 17:11