Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдебните медици: Студентът Стоян Балтов е бил убит с целенасочени удари с обувки

Смъртта на студента Стоян Балтов е настъпила от черепно-мозъчна травма, която е била несъвместима с живота. Това каза директорът на Катедрата по съдебна медицина в Александровска болница доц. д-р Станислав Христов, след като представи поредната съдебномедицинска експертиза по делото за убийството.

На 5 декември 2008 г. 20-годишният студент по медицина Стоян Балтов беше пребит до смърт пред дискотека "Амнезия" в Студентски град. Обвиняеми са Александър Данаилов, Вили Георгиев и Светлозар Стоилов.

В края на юни съдия Петя Крънчева даде дълга "ваканция" - до 4 октомври, заради отсъствието на адвокатката на Стоилов. От нейно име беше представена молба за отлагане, тъй като детето й било в болница и тя трябвало да се грижи за него.

Днес Софийският градски съд даде ход на делото и започна разпити на вещите лица.

Доц. Христов заяви още, че става въпрос за целенасочени удари с различни части на обувки. "Имаме няколко извършители, които целенасочено са ритали Стоян Балтов в главата. Различава се един вид грайфер, но има други следи, които насочват за още няколко вида обувки. Това не са случайни удари, те са силни и жестоко насочени", каза експертът. Той уточни, че ударите са множество, нанесени със стереотипност и са довели до смърт.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Галъп": 4 % е избирателната активност към 9.00 часа

Около 4% е избирателната активност за националните избори към 9.00 часа. Тя е малко по-висока спрямо предходните избори, които се проведоха на 2 април 2023 г., когато към този час избирателната активност е била 3,6 %.  Малко по-висока е активността за европейските избори. Това съобщи Първан Симеонов, изпълнителен директор на "Галъп..

публикувано на 09.06.24 в 09:49

ЦИК: Изборният процес е започнал нормално

Изборният процес е започнал нормално, сочат първите информации в ЦИК към 8 ч., където се събират данните от всички секции в страната и извън България. Попълнени са съставите на всички избирателни комисии. 12 972 са секциите в страната, от които машинно се гласува в 9 346 . 769 са изборните секции извън страната, в 245 в чужбина се гласува..

публикувано на 09.06.24 в 08:35

Засадиха 24 дръвчета край "Камбаните"

24 фиданки бяха засадени в парка край монумента "Камбаните" в София. Те са в чест на тазгодишните носители на почетния знак "Златно перо", сред които са Пламен Карталов, Аксиния Джурова, Надежда Кутева, Стефан Диомов,  Владимир Карамазов, Веселин Веселинов-Еко, Маргарита Петкова, Дичо (Дичо Христов), Георги Калайджиев, Чешкият център в София,..

публикувано на 09.06.24 в 08:19

Над 1000 служители на реда следят за нормално протичане на изборния процес

Над 1000 служители на МВР охраняват реда в изборния ден в цялата страна. До момента сигналите постъпили във вътрешното министерство за нарушаване на изборните права на гражданите са над 350. Хората могат да подават сигнали за нарушения в поделенията на полицията в цялата страна. От МВР допълват, че към момента няма данни за нови схеми за..

публикувано на 09.06.24 в 07:32

Температурите в София ще надскочат 30 градуса, идват още горещини

Днес отново ще бъде слънчево. След обяд над планините в западната половина от страната ще се развие купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, предимно южен вятър.  Горещо време с максимални температури предимно между 31° и 36°, по-ниски по Черноморието, в София – около 31°. Над Черноморието ще бъде..

публикувано на 09.06.24 в 06:59

Откриха пейка "Филип Трифонов" на едноименния площад в "Лозенец"

В софийския кв. "Лозенец" беше открит площад и пейка на името на актьора Филип Трифонов. Решението за тях е отпреди 2 години. Площадът е между улиците "Крум Попов", "Акация" и "Милин Камък". На отриването днес дойдоха негови приятели и почитатели. Организаторите бяха се постарали и осигурили и "боза от 6 стотинки“ , каквато си..

публикувано на 07.06.24 в 19:18

Раздават хигиенни материали на над 618 000 души в пунктовете на БЧК

От 11 юни започва раздаването на пакетите с хигиенни материали по Програмата "Храни и основно материално подпомагане", съфинансирана от Европейския социален фонд плюс (ЕСФ+). С тях ще бъдат подпомогнати над 618 000 души, които получиха последните пакети с храни от април досега. Подкрепата с материали за лична хигиена и поддържане на дома се..

публикувано на 07.06.24 в 16:43