Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Драгоман започва строителството на мултифункционален спортен комплекс

През 2013 г. в Драгоман ще започне реализирането на един от приоритетните проекти за общината - строителството на мултифункционален спортен комплекс. Това каза за Радио София кметът Андрей Иванов. По думите му общата стойност на обекта е приблизително 7 милиона лева, като строителството ще включва няколко основни компонента:

„Изграждане на нова мултифункционална зала, рехабилитация на основния терен, спортна площадка, нови съблекални, нови складови помещения. Интересното е, че вътре в спортната зала има и уреди, и отделно помещение за хора в неравностойно положение. Като цяло за България е интересно това, че спортният комплекс се намира непосредствена близост до бъдещата магистрала, която ще свързва Ниш и София, така че влизайки в България, всеки ще може да види това прекрасно съоръжение”.

Изграждането на новия спортен комплекс в града трябва да приключи за две години и половина - до месец юли 2015 г.

По публикацията работи: Даниела Бенишева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

София е най-добрият град за живот след пенсиониране в Европа, според проучване на "Форбс"

Преместване в Европа за живот след пенсиониране може да е мечта за мнозина, но изборът на идеална локация е труден, коментира в своя публикация сп. "Форбс". И тук идва на помощ ново проучване на компанията за бизнес решения Moneypenny, която е направила класация на най-добрите градове за пенсиониране в Европа въз основа на множество фактори, сред..

публикувано на 06.08.24 в 09:09

Православната църква отбелязва Преображение Господне

С тържествени богослужения православната ни църква отбелязва Преображение Господне. Празникът е спомен за едно от важните събития в земния живот на Христос. Преди доброволните си страдания и кръстна смърт, той разкрива своята божествена слава пред трима свои ученици. Врачанският митрополит Григорий: Господ Исус Христос се преобразява в слава..

публикувано на 06.08.24 в 08:16

12 дни без топла вода в 10 столични квартала

Десет квартала в София са без топла вода от днес до 16 август заради профилактични дейности по отоплителна централа „Земляне“ и на част от топлопреносната мрежа, съобщиха от „Топлофикация София“. Топлоподаването временно е преустановено към районите: ж.к. „Лагера“, ж.к. „Славия“, ж.к. „Бъкстон“, ж.к. „Красно село“, ж.к. „Борово“, ж.к...

публикувано на 05.08.24 в 18:32
Васил Терзиев

Кметът на София със сигнал до прокуратурата за данни за злоупотреба в Столичния инспекторат

Кметът на София Васил Терзиев подаде сигнал до прокуратурата заради данни за злоупотреба със служебно положение и корупционни практики сред служители в Столичния инспекторат. Повод за това дадоха разкритията на новото ръководство, което установи паралелна схема за изхвърляне на строителни отпадъци и земни маси на нерегламентирани сметища в..

публикувано на 05.08.24 в 17:11

Отменено е частичното бедствено положение за района на Елин Пелин

Отменено е частичното бедствено положение за Гара Елин Пелин, Нови хан и град Елин Пелин, въведено там след взривовете в намиращите се наблизо складове за фойерверки. Това съобщиха за БНР от общината в Гара Елин Пелин. Четирима души загинаха при експлозиите. Седмица след взривовете: Отварят пътя между Елин Пелин и Гара Елин Пелин..

публикувано на 05.08.24 в 15:25

ИТН върна на президента Румен Радев неизпълнен третия мандат

"Има такъв народ" връща неизпълнен третия мандат за съставяне на редовно правителство, връчен ѝ от президента Румен Радев.  Какви са мотивите за това решение?  След срещата при президента Тошко Йорданов коментира пред журналисти, че ИТН са гласували против промените в Конституцията и одобрилите ги да си носят отговорността:..

публикувано на 05.08.24 в 12:55

Какво изискват инспекторите в София от стопаните на домашни кучета

Над 240 стопани на домашни кучета са проверени по софийските паркове през юли, съобщават от Столичния инспекторат. Съставени са 9 акта за установени нарушения. Инспекторите проверяват за паспорт на животното, микрочип, водене на повод и с намордник за големите и агресивни породи кучета, разхождане на определените от кметовете на райони места,..

публикувано на 05.08.24 в 11:38