Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спектаклите в Сатиричния театър с нов начален час от февруари

От месец февруари спектаклите в Сатиричния театър "Алеко Константинов" ще бъдат с нов начален час. Това съобщи директорът на театъра Калин Сърменов. Също така антрактът ще стане по-дълъг, а зрителите ще получават чаша вино и хапки.

Вече от тази седмица антрактът е до половин час. На всичко отгоре ще започнем да играем от 19:30 ч. Това е една генерална смяна на една логика, с която сме свикнали през годините, но динамиката на времето изисква и ние да се променяме”.

Амбицията на директора Калин Сърменов е театърът да стане магическа сграда, за да се откъсват хората от всекидневните си проблеми и посещението на спектакъл да бъде истинско преживяване за тях. Ще бъде променено и фоайето на Сатиричния театър, като в момента се подготвя проект с архитекти и дизайнери. Ремонтът на сградата ще започне през месец май.
По публикацията работи: Яна Спиридонова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин Пелин

Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин Пелин. Това стана ясно на среща при управителя на София област Силвия Арнаутска с представители на държавните институции и общинските власти. При управителя на София област се провежда среща заради ситуацията в Елин Пелин На срещата при областния управител на София,..

публикувано на 29.07.24 в 12:57
Борис Бонев

Искат оставката на областния управител заради сменените ръководства на общинските дружества

От групата на ПП-ДБ-Спаси София в Столичния общински съвет настояват служебният министър-председател Димитър Главчев да поиска оставката на управителя на област София-град Стефан Арсов , заради смяната на ръководствата на общинските дружества. По думите на общинският съветник Борис Бонев ГЕРБ е в основана на превземането на общинските..

публикувано на 29.07.24 в 11:09

Богдана Панайотова е назначена за временно изпълняващ длъжността главен архитект на София

Богдана Панайотова е назначена за временно изпълняващ длъжността главен архитект на Столичната община. Паралелно с назначението й стартира и подготвителна дейност на конкурса за избор на постоянната позиция, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Богдана Панайотова има над 10 години административен опит като главен архитект в община..

публикувано на 29.07.24 в 09:46

Работи се по всички версии за изгорелите складове за фойерверки край Елин Пелин

Прокурори и следователи работят по всички версии за изгорелите складове за фойерверки край Елин Пелин. Вчера бяха открити две тела в района на взривовете. Така жертвите станаха четири.  Разпитани са осем свидетели. Един от тях е младеж, който е оцелял на територията на складовете през първите 20 минути на пожара и е успял да се спаси, съобщи..

публикувано на 29.07.24 в 08:21

ГЕРБ сезират АДФИ и Сметната палата за финансирането на детски градини в столичния район "Изгрев"

Групата на ГЕРБ-СДС в СОС сезира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Сметната палата във връзка с финансирането за оборудване и обзавеждане на детски градини в столичния район "Изгрев". Според Ваня Тагарева, зам.-председател на Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ-СДС, смущаващи са три становища във връзка с..

публикувано на 26.07.24 в 17:23

Мобилна станция на СО не отчита превишени концентрации на замърсители от пожара

Шест екипа на „Аварийна помощ и превенция“ (АПП) към Столичната община са работили на терен в координация с Пожарната и са съдействали за евакуацията на хора, които живеят в близост с територията на пожара в склада за фойерверки между Елин Пелин и гара Елин Пелин, съобщават от Столичната община. Пожарът в складовете за пиротехника е следен през..

публикувано на 26.07.24 в 14:20

Одеяла, храна и вода предоставиха от БЧК на засегнатите от взрива в Елин Пелин

Одеяла, храна и вода предоставиха от Българския червен кръст (БЧК) на засегнатото население и на евакуираните жители на Елин Пелин, съобщава БТА. От бедствения резерв на организацията бяха..

публикувано на 26.07.24 в 13:59