Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Незаконни изкопни работи оставили без ток района край бул. "Цар Борис III Обединител”

Незаконни изкопни работи са причинили аварията, която остави без електричество голям район около бул. "Цар Борис Трети Обединител" тази сутрин. Това съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ.

Незаконните изкопни работи са били извършвани на ул. „Горица”, близо до кръстовището с ул. „Народен герой”. При тях са скъсани два кабела, по 10 киловолта. При приближаването на екипите на ЧЕЗ, извършителите на изкопните работи са избягали. Остава неясна причината за тях.

Аварията е била отстранена за 2 часа, като на място са работели 2 екипа на дружеството. От ЧЕЗ апелират да се подхожда по-отговорно към съоръженията на електроразпределителната мрежа, защото повредите им причиняват неудобства на много хора.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Преобразяват подлеза под бул. "Цариградско шосе" на спирка ж.к. "Изток"

Съвместна инициатива между районната администрация на „Изгрев“, Стопанския факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и Фондация ФЕБ ще преобрази пешеходният подлез под бул. „Цариградско шосе“ на спирка ж.к. „Изток“, съобщи кметът на района д-р Делян Георгиев. „Незаконните постройки в подлеза вече са разчистени, в момента се..

публикувано на 19.06.24 в 17:15

Инспектори разясняват защо не бива да се паркира в зелени площи

С цел предотвратяване на паркирането в зелени площи Столичният инспекторат обяви инициатива "Аз не паркирам в зелените площи" . От днес започна раздаване на флаери на територията на цялата Столична община . Екипите на инспектората ще припомнят отговорностите на гражданите и забранителните разпоредби относно паркирането в зелените площи ,..

публикувано на 19.06.24 в 15:16
Свежи цветя, положени на лобното място на Ани и Явор, които бяха пометени от лека кола на София през май.

Шествие в памет на Ани и Явор в София

Инициативен комитет "Заедно срещу безумията по пътищата" организира шествие в подкрепа на семействата на убитите на пътя Ани и Явор. То ще започне от 12.30 часа на ул. "Черковна" в София. Шествието има три основни цели – да се отправи апел за справедлива присъда, да се изрази подкрепа за родителите на загиналите Ани и Явор, както и да се..

публикувано на 19.06.24 в 10:19

26 задачи за над 59 000 седмокласници на изпит по български език и литература

Над 59 000 седмокласници днес се явят на Национално външно оценяване по български език и литература. Изпитният вариант за него ще бъде изтеглен в Министерството на образованието и науката. Изпитът, резултатите от който участват във формирането на бала за кандидатстване в гимназии, ще започне в 9:00 ч. и ще се проведе в 1665 училища в..

публикувано на 19.06.24 в 07:57

Район “Лозенец” стартира кампанията “Компостирай вкъщи“

Кампания “Компостирай вкъщи“ и система за разделно събиране на хранителни отпадъци стартира в район “Лозенец“. В  рамките на инициативата Столичната община ще раздава безплатни компостери на домакинства. Заявления могат да се подават до 1 юли т.г. на място в деловодството на районната администрация или по имейл, съобщават от район “Лозенец”. С..

публикувано на 18.06.24 в 12:59
Доц. Мария Димитрова, ръководител на Клиниката по нервни болести в

Доц. Мария Димитрова: Инсултът не чака да ти мине, ръст на пациенти с пристъпни състояния от жегата

Инсултът и топлото време  – темата в този епизод на подкаста на  БНР "В центъра на системата" . Защо не трябва да чакаме при съмнение за инсулт да потърсим спешна помощ ? 🧠 На 19 юни в болница "Пирогов" от 12.00 часа ще се проведе обучение за пациенти с инсулт 🧠 Защо е важно да се обучават пациентите и техните близки за заболяването?..

публикувано на 18.06.24 в 12:10
Боряна Ангелова-Игова

В София децата рядко имат безплатен достъп до добри стадиони

В България и особено в София е трудно децата да имат достъп до добри стадиони и да тренират без пари. Последният пример е от столичния стадион "Раковски" , където детско юношеските школи бяха изгонени , уж заради временен ремонт, продължил 2 години. И в момента, ако отидете на стадиона ще видите, че е разровен. Това коментира в интервю..

публикувано на 18.06.24 в 10:51