Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

16-годишен младеж е прострелян смъртоносно в столичния кв. "Подуяне"

16-годишен младеж е прострелян смъртоносно при опит за кражба от вагони в столичния кв. "Подуяне". Инцидентът станал около 12.00 часа в района на хладилното депо, охранявано от частна фирма, съобщиха от МВР.

В обекта влезли двама младежи. Второто момче е ранено, без опасност за живота. То е разказало пред полицаите, че по тях е открил стрелба мъж в камуфлажни дрехи, въоръжен с пушка помпа.

Мястото е отцепено от полицията. Случаят се разследва от транспортна полиция и от Главна дирекция "Национална полиция".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Задържаха клиент, ограбил таксиджийка

Клиент ограбил жена, шофьор на такси в Перник. Извършителят е рецидивист,  известен на полицията и осъждан за подобни престъпления. Случаят е от вечерта на 12 октомври. Водачката на такси подала сигнал в полицията, че е била ограбена от клиент, който превозила на адрес.  Преди да слезе от автомобила той ѝ взел ключовете и чрез заплахи ѝ отнел мобилен..

публикувано на 14.10.24 в 13:22

Задържаха шестима за купуване на гласове в Софийска област

Специализирана полицейска операция провежда Областната дирекция на МВР във връзка с купуването на гласове.  Основно внимание се обръща на общините Костенец и Долна Баня, като до момента са проверени 76 лица и 60 автомобила, задържани са шестима. В акцията участват и служители на дирекция "Жандармерия", на входовете на двете общини има..

публикувано на 14.10.24 в 12:18

Полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда в Софийска област

На територията на Софийска област се провежда мащабна специализирана полицейска операция срещу купуването на гласове, съобщиха от МВР. Информация за полицейските действия и междинните резултати ще бъде дадена от началника на отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР-София комисар Петър Соколов по-късно днес. Образувани са близо 50 досъдебни..

публикувано на 14.10.24 в 11:07
Света Петка Българска

Почитаме паметта на св. Петка Българска

Днес православната църква чества паметта на св. Параскева Епиватска. Аскетичният ѝ живот и посмъртните ѝ чудеса са описани от св. патриарх Евтимий Търновски.   Народът ни я нарича Петка Българска. На нея са посветени много храмове в цялата страна. Имен ден, днес на Петковден, имат близо 24 хил. българи. Денят е празничен за Габрово,..

публикувано на 14.10.24 в 08:14

"Булгаргаз" вдигна наложения запор върху сметка на "Топлофикация София"

"Булгаргаз" ЕАД вдигна наложения запор върху сметка на "Топлофикация София" ЕАД след като двете дружества сключиха извънсъдебно споразумение и "Топлофикация София" извърши частично плащане в размер на 10 млн. лв.  Към момента задълженията на "Топлофикация София" ЕАД към "Булгаргаз" ЕАД са 856 млн. лв. Днес "Булгаргаз" ЕАД изпрати предложение за график..

публикувано на 11.10.24 в 18:11
Столичният кмет Васил Терзиев.

Въвеждат бонусна система за служителите в градския транспорт на София

Бонусната система за служителите в градския транспорт ще я има, обяви след среща със синдикатите кметът на София Васил Терзиев. На нея градоначалникът е представил предложенията на столичната община в тази посока. Той изрази надежда до средата на следващата седмица синдикалните организации да запознаят служителите, за да може споразумението да..

публикувано на 11.10.24 в 13:42

Реконструкцията на стадион "Българска армия" в София върви по график

От ръководството на ЦСКА София съобщиха, че изкопните работи от втора фаза на реконструкцията на стадион "Българска армия" се извършват точно по график. Вече е стартирал изкопът на Сектор "А", като дълбочината му трябва да достигне 12 метра в най-ниската си точка.  Реконструкцията започва от средата на Сектор "В", като от там ще се пристъпи към..

публикувано на 11.10.24 в 10:58