Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Йорданка Фандъкова се срещна със служебния министър на земеделието Иван Станков

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна със служебния министър на земеделието и храните Иван Станков, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Един от въпросите, поставен от Фандъкова, е бил Столичната община да бъде допусната като бенефициент по ОП "Развитие на селските райони".

Общината има готовност да кандидатства с различни проекти за развитието на населените места около столицата. Един от най- атрактивните е свързан със създаването на екопътеки и информационни центрове на Софийската Света гора.

Кметът Фандъкова запознала министър Станков и с програмата на Столичната община за намаляване на популацията на бездомни кучета и с мерките, които се осъществяват в момента. Тя поискала да бъде ускорено изработването и приемането на Национална програма за решаване на проблема с бездомните кучета. В разговора е уточнен и напредъкът по изработване на нова наредба на Министерството на земеделието и храните, която да даде възможност на общината да изгради втори етап на приюта от отворен тип.

Уточнено е и организирането на съвместни инициатива във връзка със Седмицата на гората. Фандъкова е поканила министър Станков да се включи в предвиденото за началото на април засаждане на гора от 100 брези в Овча купел.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Има изисквания за изхвърляне на строителни, текстилни и зелени отпадъци

В последните дни, зачестяват случаите, в които гражданите не спазват изискванията на местното законодателство при извършване на строително-ремонтни дейности и след разчистване на частни имоти, констатират от Столичния инспекторат. Изхвърлят се различни по обеми и вид отпадъци - дървени, строителни, текстилни, зелени . Така, от една страна..

публикувано на 01.08.24 в 17:10
Васил Терзиев

Кметът Терзиев благодари на Бойко Борисов

Кметът на София Васил Терзиев благодари на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за това, че е "конструктивен критик". Повод за изказването му стана призивът на  Борисов към ПП-ДБ да се разграничат от столичния кмет заради скандал около декларацията на Атанас Атанасов от ПП-ДБ срещу предложението на Министерството на културата да бъде награден с орден "Стара..

публикувано на 01.08.24 в 15:55

Столичната община сменя замърсяващо отопление с екологично в 10 815 жилища

Продължава подмяната на старите печки на дърва и въглища с нови екологични уреди, припомнят от Столичната община. Всяко домакинство, което желае безплатно да подмени старата си печка на твърдо гориво с екологична алтернатива, може да попълни предварително онлайн заявление. Столичната община има ангажимент да осигури огледи и оценка на..

публикувано на 01.08.24 в 13:35
Георги Младенов

Починал е кметът на с. Лозен

Днес е починал кметът на софийското село Лозен Георги Младенов. Това стана ясно от публикация във фейсбук страницата на селото. Младенов беше един от най-успешните кметове, и управител на най-голямото село в България. Под негово ръководство в последните години (от края на октомври 2019 г.) бяха направени изключително много подобрения в..

публикувано на 01.08.24 в 12:43

Извънредното заседание на СОС се провали

Поради липса на кворум извънредното заседание на Столичния общински съвет (СОС) бе закрито .  Днес бе предвидено СОС да заседава извънредно с една-единствена точка – искането на кмета на Столична община Васил Терзиев да се преразгледа решението за смяна на ръководствата на 6 общински дружества.  В залата, обаче се регистрираха само 25 от общинските..

публикувано на 01.08.24 в 11:05
Копие на иконата в Роженския манастир, 7 май 2024 г.

Иверската икона на Св. Богородица пристига за поклонение в челопеченския храм "Възкресение Христово"

За православните християни днес започва пост в чест на Божията Майка и празника ѝ на 15 август - Успение на пресвета Богородица. В храмовете се прави водосвет. През двете седмици се стремим към възможно по-пълна духовна съсредоточеност, избягваме шумните развлечения и се упражняваме съзнателно в избягване на обилно хранене. Най-строг е постът в..

публикувано на 01.08.24 в 08:09
Калин Стоянов

Задържаха трима души при операция на ГДБОП срещу наркоразпространението в София

Трима души са задържани при операция на ГДБОП срещу наркоразпространението в столицата. Заловено е и голямо количество дрога, каза служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов: "Иззети са доста сериозни количества различни наркотици, например около 230 кг марихуана, голямо количество амфетамин, имат екстази, имат кокаин, горе-долу цялата..

публикувано на 31.07.24 в 16:32