Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полагат последен слой асфалт на кръстовището на две нива при ул "Георги Софийски"

На кръстовището на две нива при ул "Георги Софийски" и бул. "Ак. И. Евст. Гешов" се полага последния износващ слой асфалт, с което се очаква и окончателно да бъде завършено изграждането на кръстовището.

Затворени за движение остават лентите посока бул. "Константин Величков".

Припомняме, че поради лоши метеорологични условия в края на миналата година изграждането на кръстовището спря. След като приключи окончателно полагането на асфалт от Столичния КАТ имат намерение да поставят камера с радар по трасето.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

12 дни без топла вода в 10 столични квартала

Десет квартала в София са без топла вода от днес до 16 август заради профилактични дейности по отоплителна централа „Земляне“ и на част от топлопреносната мрежа, съобщиха от „Топлофикация София“. Топлоподаването временно е преустановено към районите: ж.к. „Лагера“, ж.к. „Славия“, ж.к. „Бъкстон“, ж.к. „Красно село“, ж.к. „Борово“, ж.к...

публикувано на 05.08.24 в 18:32
Васил Терзиев

Кметът на София със сигнал до прокуратурата за данни за злоупотреба в Столичния инспекторат

Кметът на София Васил Терзиев подаде сигнал до прокуратурата заради данни за злоупотреба със служебно положение и корупционни практики сред служители в Столичния инспекторат. Повод за това дадоха разкритията на новото ръководство, което установи паралелна схема за изхвърляне на строителни отпадъци и земни маси на нерегламентирани сметища в..

публикувано на 05.08.24 в 17:11

Отменено е частичното бедствено положение за района на Елин Пелин

Отменено е частичното бедствено положение за Гара Елин Пелин, Нови хан и град Елин Пелин, въведено там след взривовете в намиращите се наблизо складове за фойерверки. Това съобщиха за БНР от общината в Гара Елин Пелин. Четирима души загинаха при експлозиите. Седмица след взривовете: Отварят пътя между Елин Пелин и Гара Елин Пелин..

публикувано на 05.08.24 в 15:25

ИТН върна на президента Румен Радев неизпълнен третия мандат

"Има такъв народ" връща неизпълнен третия мандат за съставяне на редовно правителство, връчен ѝ от президента Румен Радев.  Какви са мотивите за това решение?  След срещата при президента Тошко Йорданов коментира пред журналисти, че ИТН са гласували против промените в Конституцията и одобрилите ги да си носят отговорността:..

публикувано на 05.08.24 в 12:55

Какво изискват инспекторите в София от стопаните на домашни кучета

Над 240 стопани на домашни кучета са проверени по софийските паркове през юли, съобщават от Столичния инспекторат. Съставени са 9 акта за установени нарушения. Инспекторите проверяват за паспорт на животното, микрочип, водене на повод и с намордник за големите и агресивни породи кучета, разхождане на определените от кметовете на райони места,..

публикувано на 05.08.24 в 11:38

Партия "Има такъв народ" връща неизпълнен третия мандат, следват избори

Неизпълнен трети мандат за съставяне на редовно правителство връща днес партия "Има такъв народ". Така президентът Румен Радев трябва да насрочи следващите предсрочни парламентарни избори.   Само седмица, след като получи последния възможен шанс да състави кабинет, най-малката парламентарна група се връща на „Дондуков" 2 с празна папка и отказ да посочи..

публикувано на 05.08.24 в 08:23

"Зелени библиотеки 2024" гостуват в паркове на район "Илинден" този уикенд

В събота и неделя юбилейната кампания "Зелени библиотеки 2024" ще бъде в столичния Западен парк и парк „Св. Троица“, съобщават от район "Илинден". На 3 и 4 август от 10 до 14 ч. инициативата ще предложи на столичани много музика, поезия и атракции за децата. В Западен парк ще ни намерите в събота, 3 август, на Централната алея над..

публикувано на 02.08.24 в 17:10