Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В „Младост” ще има нова църква и ритуална зала

Около 20 години след предложението за изграждане на църковен храм в квартал „Младост” - близо до сградата на районната администрация - вече има решение и проект, който ще започне да се изпълнява до месец.

Преди 2 години дори бе направена първа копка, но след възражения на някои организации до този момент строителството така и не започна. През миналата година Министерството на отбраната предостави на общината терен и сега там ще се изгради не само храм, а комплекс с ритуални и конферентни зали - съобщи пред Радио София кметът на район Младост д-р Цвета Авджиева

"Приключваме с геоложките проучвания, имаме хубав проект и всеки момент ще започнем да строим. Военното министерство ни предостави 4,5 дка. и там идеята е да се изгради освен църквата и една ритуална зала с конферентни зали. Ще има и площ за енорийски център"

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Вдигат туристическата такса за гостите на София

Столичната община предвижда актуализиране на туристическия данък, който не е променян от десет години. Това съобщи Никола Барбутов , заместник-кмет по европейски политики, международна дейност и туризъм, и Антон Пенев, директор на Общинското предприятие „Туризъм“. Става въпрос за таксата, която се събира всеки ден от посетителите на столицата,..

публикувано на 29.08.24 в 11:44

Жители на "Княжево" отново на протест за запазване на алеите на Витоша

Жители на столичния квартал "Княжево" излизат отново на протест с искане да се запазят алеите на Витоша. Инвеститор има намерение да строи върху тези, които попадат в частен имот. Общината да спре строителството до изясняване на ситуацията, поискаха протестиращи, които днес се събират пред сградата на Министерския съвет. Протест 3 в 1 пред..

публикувано на 29.08.24 в 09:17

Православната църква почита свети Йоан Кръстител

На 29 август православната църква почита паметта на Свети Анастасий Струмишки.  Денят е известен още като "Обсечение" или "Секновение",  защото денят и нощта се изравняват и идва краят на лятото Православната църква свързва празника с отсичането на главата на св. Йоан Кръстител. Почитайки св. Йоан Предтеча като най-велик от пророците,..

публикувано на 29.08.24 в 08:06

Аулата на НБУ, чийто покрив се срути, ще бъде изградена наново

Аулата на Нов български университет, чийто покрив се срути във вторник по време на ремонтни дейности, ще бъде изградена наново. При инцидента пострада тежко един от работниците. От НБУ съобщиха, че учебното заведение „ще участва в грижата за възстановяването“ на настанения за лечение работник. Заради инцидента в частния университет..

публикувано на 28.08.24 в 16:13

Медицински хеликоптер докара пациентка в София

Въздушна линейка транспортира жена в тежко състояние от Благоевград до София. Тази сутрин медицинският хеликоптер кацна на стадион “Христо Ботев”, за да вземе пациентката. „Жената е на 50 години и е с мозъчен кръвоизлив. Постъпила е в 7.00 часа в СПО неадекватна, неконтактна, със затруднено дишане и с пяна по устата“, обясни за БНР-Благоевград..

публикувано на 28.08.24 в 14:10

КЗП спря нерегламентирана продажба на лекарства в интернет

Сайт за нерегламентирана продажба на лекарства в интернет е спрян след постъпил сигнал в Комисията за защита на потребителите.  Това съобщиха от Комисията на страницата си в интернет.   Сайтът е предлагал медицински продукти с неясен произход и съмнителни качества. Експерти от Комисията за защита на потребителите са извършили проверка, при която..

публикувано на 28.08.24 в 13:39

Изплащат обезщетения за пострадалите сгради в Елин Пелин

Започна изплащането на сумите за щетите, нанесени на къщите от взривовете в складовете за пиротехника край Елин Пелин миналия месец. В село Гара Елин Пелин подадените заявления са около 70. Около 40 обаче ще получат обезщетение, припомни председателят на Общинския съвет в Елин Пелин Богомил Бранков. "Общата сума, до този момент, е около 16 500..

публикувано на 28.08.24 в 11:15