Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Единната електронна система за административни услуги в столицата ще заработи през септември

Снимка: БГНЕС

През септември се очаква да заработи единната електронна система за административни услуги в столицата. Така гражданите няма да обикалят от район на район, за да извадят необходимия им документ. Пред Радио София заместник-кметът по финансите Дончо Барбалов обясни:

„Работим по това, имахме скоро среща с фирмата, която изглежда информационната система на Столичната община. Нашата цел е през месец септември вече цялата община да бъде в една база данни. Това ще даде възможност на хората, където им е удобно да заплатят своите задължения към общината. Ако искат да получат данъчна оценка, също да могат, където им е по-близко и удобно. Единственото, което ще остане като задължение да отидат в регионалния данъчен отдел, ще бъде ако искат да подадат декларация за придобито превозно средство или имот. Тогава ще трябва да отидат до мястото, където районно им попада имотът. Но що се отнася до плащания, справки искаме да го отворим, за да може в целия град да работят и да посещават хората“.

По публикацията работи: Красимир Мартинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Пожар в дом за възрастни хора в Банкя, има жертва и пострадали

Пожар пламна малко преди 15:00 ч. днес  в дом за възрастни хора в центъра на град Банкя, има един загинал и пострадали. По първоначални данни пострадалите са петима. Гори цял етаж от сградата.  Гъсти облаци дим се издигат над центъра на Банкя. На място са пристигнали няколко 3 екипа на Спешна помощ и 3 на Пожарната. Има информация за две жени,..

публикувано на 14.08.24 в 16:58

АКФ: Как с едрогабаритния отпадък Столичната община се източва два пъти

От Антикорупционния фонд (АКФ) съобщават, че разполагат с данни за фалшификации, при които строителни отпадъци и земни маси се депонират в депо "Враждебна", но се регистрират като едрогабаритен отпадък.  Така Столичната община се източва два пъти – един път като за депонирането на строителен отпадък фирмите не заплащат дължимата такса, и втори път..

публикувано на 14.08.24 в 14:31

Освободиха зам.-председателя на КФН

Със 109 гласа "за", 36 - "против" и 16 въздържали се, НС освободи от заеманата длъжност зам.-председателя на Комисията за финансов надзор Владимир Савов поради подадена оставка. В комисията Савов ръководеше управление "Застрахователен надзор".  От парламентарната трибуна той напомни, че вече 10 години работи в комисията и оставя..

публикувано на 14.08.24 в 13:52

Обискират имоти на Румен Гайтански – Вълка в София

В момента се провежда акция на прокуратурата, антикорупционната комисия и полицията, при която се обискират имоти на бизнесмена Румен Гайтански.  Акцията е във връзка с разследването на кредит от близо 150 милиона лева, отпуснат на фирма на Гайтански от Българската банка за развитие, за което съобщиха от Антикорупционната комисия в петък...

публикувано на 14.08.24 в 09:35

В НС: Промени в Търговския закон и дали райският газ е наркотик

С обсъждане на промени в Търговския закон, внесени от Министерски съвет, ще започнат работата си депутатите. В програмата им е включен и проект на решение, с който възлагат на МС да включи райския газ в списъка с наркотични вещества. С промените в Търговския закон се създава правна възможност за постигане на ускорена ликвидация на юридически..

публикувано на 14.08.24 в 08:23

Временно прекъсва водоснабдяването в част от с. Бистрица

Във връзка с извършване на строително-ремонтни работи по ул. „Спортист“, с. Бистрица ,   от "Софийска вода" предупреждават, че на 14 август (сряда)  се налага спиране на водоподаването  от 9:00 до 21:00  часа в района на: се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа в района на  ул. „Сълзица“ и ул. „Спортист“ . При..

публикувано на 14.08.24 в 07:50

Пожар в кв. "Христо Ботев" изпепели 30 декара сухи треви

Пожар избухна днес в столичния квартал "Христо Ботев", недалеч от летището. Горяха гуми и сухи треви.  Няма пострадали.  От Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"  обясниха, че сигналът е подаден в 14:18 часа. На място са изпратени три автомобила на пожарната. Изгорели са 30 декара сухи треви. От пожарната посочиха, че..

публикувано на 13.08.24 в 18:13