Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Такси катастрофира на Цариградско шосе, шофьорът е загинал

Снимка: Георги Нейков

Такси се вряза в стълб на булевард Цариградски шосе, край хотел Плиска в столицата. Инцидентът стана малко преди 13 часа.

Шофьорът е загинал на място. В таксиметровия автомобил е имало двама пътници, които са пострадали. Наложило се колата да бъде разрязана, за да бъде изваден единият от тях. И двамата пострадали са откарани в Окръжна болница и във ВМА и са в тежко състояние.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

ВАС остави в сила ограниченията за използване на фойерверки в София

След две години обжалвания и 4 съдебни решения София спечели съдебната битка за приемане промени в Наредбата за обществения ред, с които се ограничава използването на пиротехнически изделия на територията на Столичната община, съобщава общинският съветник Георги Георгиев. По негова инициатива преди 2 години се подготвени промени, в които е..

публикувано на 23.07.24 в 18:18

ПФК "Левски" погаси главницата по дълга си към Столичната община

Футболния клуб "Левски" погаси главницата по дълга си  към Столичната община.  Платената сума е в размер на 1 370 000 лева, съобщават от лагера на "сините". През април т.г. клубът плати и главницата от дълга към Националната агенция по приходите. След днешната вноска към Столичната община "ПФК Левски" няма лихвоносни задължения към..

публикувано на 23.07.24 в 15:44

Повишението на средната скорост на столичния градски транспорт е опасно, според ЕЦТП

От 1 юли средната скорост на движение по част от линиите на градския транспорт в София е повишена. Според Европейския център за транспортни политики това е опасно за хората. От сдружението настояват общината да обясни как промяната е съобразена с пътните условия. В един автобус на градския транспорт се движат между 50 и 100 души...

публикувано на 23.07.24 в 15:09
Дейностите започнаха в края на март т.г.

Съд спря премахването на незаконни постройки на яз. "Искър"

Премахването на незаконните постройки край брега на язовир "Искър", с което Столичната община започна принудителното събаряне на незаконни постройки, е спряно с определение на Окръжен съд – Перник, съобщават от Столичната община. Така се блокира изпълнението на три заповеди на главния архитект на София, влезли в сила и подлежащи на изпълнение..

публикувано на 23.07.24 в 11:27

Разделното събиране на отпадъци във фокуса на СОС

Комисията по екология към Столичния общински съвет ще заседава днес като едно от предложенията е да се въведе във всички райони като стандарт трицветната система за разделно събиране на отпадъци от опаковки. В доклада на ресорния заместник-кмет Надежда Бобчева се предлагат нови изисквания към фирмите, които извършват тази дейност и чиито договори..

публикувано на 23.07.24 в 08:22
Министърът на образованието проф. Галин Цоков (вдясно) участва в церемонията по първа копка на нов корпус на НПМГ, София, 22 юли 2024 г.

Започна строителството на нова 4-етажна сграда на НПМГ с физкултурен салон и СТЕМ-център

Служебният министър на образованието и науката Галин Цоков направи първа копка на нов корпус на Националната природо-математическа гимназия "Академик Любомир Чакалов" в София. Към учебното заведение ще бъдат изградени нова четириетажна учебна сграда, както и физкултурен салон и многофункционална зала. Първа копка на нов корпус на НПМГ "Акад...

публикувано на 22.07.24 в 14:57
Паркингът преди започване на строителните дейности

Паркинг до XV ДКЦ в ж.к. "Дианабад" ще осигури 40 места до края на юли

До края на юли ще е готов паркингът с над 40 паркоместа до 15-а поликлиника в столичния район "Изгрев", съобщи кметът му д-р Деян Георгиев пред БНР. Продължава ремонтът на детските площадки. Напредва и изграждането на храма в район "Изгрев". За целта Столичният общински съвет е отпуснал 1,5 млн. лв. за довършителни работи. През септември..

публикувано на 22.07.24 в 11:57