Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорът на катастрофиралото такси има седем наказателни постановления за нарушения

Снимка: БГНЕС

Шофьорът на аксиметровия автомобил, който прегази 12 души на спирка на „Цариградско шосе“, има седем наказателни постановления за нарушения. Алкохолната проба на водача е била 1,89 промила. Таксиметровият шофьор е имал и предишни провинения отново свързани с алкохол. Иво Писанов, заместник-началник на Столичния КАТ, обясни, че все още изяснява основната причина за инцидента.

„По-отношение извършените нарушения от водача на таксиметровия автомобил - за последните няколко има седем наказателни постановления за нарушения като водач на таксиметров автомобил. Има и други нарушения, но не извършени като водач на таксиметров автомобил. През 1998 година е установено, че е управлявал автомобил след употреба на алкохол, освободен е от наказателна отговорност и му е наложено административно наказание– глоба и лишаване от право за управление на МПС за определен срок. Нарушенията, които е извършил като водач на таксиметров автомобил са неправилно спиране и престой, нередовни документи. Няма някакви сериозни нарушения като водач на таксиметров автомобил“.

Писанов допълни, че ще се изземат записи на камери от околните сгради, за да продължи изясняването на инцидента. Няма яснота дали следите от гуми на мястото на трагедията са спирачен път или заради завъртането. 35-годишният водач, който причини смъртта на една жена може да получи между 5 и 15 години затвор.

„Трагедията във вчерашната случка не се крие в това дали е обезопасено място или не, трагедията е, че един 35-годишен човек е седнал да кара и да вози хора с 2 промила алкохол”.

По публикацията работи: Ивайло Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Засадиха 24 дръвчета край "Камбаните"

24 фиданки бяха засадени в парка край монумента "Камбаните" в София. Те са в чест на тазгодишните носители на почетния знак "Златно перо", сред които са акад. Пламен Карталов, проф. Аксиния Джурова, Надежда Кутева, Стефан Диомов,  Владимир Карамазов, Светослав Иванов, Константин Илиевски, Мария Стефанова и др.  Фиданките бяха засадени в..

публикувано на 09.06.24 в 08:19

Над 1000 служители на реда следят за нормално протичане на изборния процес

Над 1000 служители на МВР охраняват реда в изборния ден в цялата страна. До момента сигналите постъпили във вътрешното министерство за нарушаване на изборните права на гражданите са над 350. Хората могат да подават сигнали за нарушения в поделенията на полицията в цялата страна. От МВР допълват, че към момента няма данни за нови схеми за..

публикувано на 09.06.24 в 07:32

Температурите в София ще надскочат 30 градуса, идват още горещини

Днес отново ще бъде слънчево. След обяд над планините в западната половина от страната ще се развие купеста облачност и на отделни места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб, предимно южен вятър.  Горещо време с максимални температури предимно между 31° и 36°, по-ниски по Черноморието, в София – около 31°. Над Черноморието ще бъде..

публикувано на 09.06.24 в 06:59

Откриха пейка "Филип Трифонов" на едноименния площад в "Лозенец"

В софийския кв. "Лозенец" беше открит площад и пейка на името на актьора Филип Трифонов. Решението за тях е отпреди 2 години. Площадът е между улиците "Крум Попов", "Акация" и "Милин Камък". На отриването днес дойдоха негови приятели и почитатели. Организаторите бяха се постарали и осигурили и "боза от 6 стотинки“ , каквато си..

публикувано на 07.06.24 в 19:18

Раздават хигиенни материали на над 618 000 души в пунктовете на БЧК

От 11 юни започва раздаването на пакетите с хигиенни материали по Програмата "Храни и основно материално подпомагане", съфинансирана от Европейския социален фонд плюс (ЕСФ+). С тях ще бъдат подпомогнати над 618 000 души, които получиха последните пакети с храни от април досега. Подкрепата с материали за лична хигиена и поддържане на дома се..

публикувано на 07.06.24 в 16:43

Съдът забрани унищожаването на изборните книжа от местния вот в София

Административният съд София-град забрани унищожаването на изборните книжа от местния вот в столицата до окончателното приключване на делото срещу решението на Общинската избирателна комисия, с което за столичен кмет беше обявен Васил Терзиев. Това стана по искане на процесуалния представител на Терзиев, след като участници в националните и..

публикувано на 07.06.24 в 15:05
Алена и Юлиян Вергови

"Четенето е модерно!" и още по-приятно с любими актьори в Градската градина

До 8 юни в Градската градина до Народния театър "Иван Вазов" продължава инициативата "Четенето е модерно!" , организирана от Столичната община в Месеца на детето. В трите дни обичани български актьори четат любими свои книги всяка вечер между 17:00 и 19:00 ч . В първата вечер специални гости бяха Юлиан и Алена Вергови , които..

публикувано на 07.06.24 в 11:48