Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Прогноза за времето за 1 септември

Снимка: БГНЕС
През нощта ще бъде ясно и тихо, сутринта - хладно. През първия септемврийски ден ще е слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в следобедните часове над планинските райони, но без валеж. Максимални температури - между 26 и 31 градуса, в София - 26.

Атмосферното налягане още малко ще се повиши и ще бъде по-високо от средното за месец септември. Над планините ще бъде предимно слънчево, с повече купеста облачност след пладне над Родопите. Само по най-високите части ще духа слаб, през втората половина от деня и умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра - около 18 градуса, на 2000 метра: 11-12 градуса.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури по крайбрежието ще са близки до температурата на морската вода: 25-26 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Мият улици в "Лозенец", местят автомобили, ако пречат

Продължава поетапното измиване на централни софийски улици под формата на „карета“ с временно затваряне на движението, съобщават от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). За да се избегне преместване на паркираните автомобили с „паяк“, собствениците трябва да ги преместят, докато трае дейността. На 30 юли от 07:30 ч. до приключване на миенето,..

публикувано на 29.07.24 в 19:21

Потвърдена е смъртта на сина на собственика на взривилия се край Елин Пелин склад

Официално е потвърдена смъртта на Теодор Попов, синът на собственика на взривилия се край Елин Пелин склад. Това стана ясно от публикация на близки в социалните мрежи. По-рано Наталия Николова от софийската Окръжна прокуратура информира, че след аутопсията е установено че хората, чиито тела бяха намерени вчера, са починали от взрива...

публикувано на 29.07.24 в 14:33

Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин Пелин

Все още има необезопасени места в района на взривовете край Гара Елин Пелин. Това стана ясно на среща при управителя на София област Силвия Арнаутска с представители на държавните институции и общинските власти. При управителя на София област се провежда среща заради ситуацията в Елин Пелин На срещата при областния управител на София,..

публикувано на 29.07.24 в 12:57
Борис Бонев

Искат оставката на областния управител заради сменените ръководства на общинските дружества

От групата на ПП-ДБ-Спаси София в Столичния общински съвет настояват служебният министър-председател Димитър Главчев да поиска оставката на управителя на област София-град Стефан Арсов , заради смяната на ръководствата на общинските дружества. По думите на общинският съветник Борис Бонев ГЕРБ е в основана на превземането на общинските..

публикувано на 29.07.24 в 11:09

Богдана Панайотова е назначена за временно изпълняващ длъжността главен архитект на София

Богдана Панайотова е назначена за временно изпълняващ длъжността главен архитект на Столичната община. Паралелно с назначението й стартира и подготвителна дейност на конкурса за избор на постоянната позиция, съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Богдана Панайотова има над 10 години административен опит като главен архитект в община..

публикувано на 29.07.24 в 09:46

Работи се по всички версии за изгорелите складове за фойерверки край Елин Пелин

Прокурори и следователи работят по всички версии за изгорелите складове за фойерверки край Елин Пелин. Вчера бяха открити две тела в района на взривовете. Така жертвите станаха четири.  Разпитани са осем свидетели. Един от тях е младеж, който е оцелял на територията на складовете през първите 20 минути на пожара и е успял да се спаси, съобщи..

публикувано на 29.07.24 в 08:21

ГЕРБ сезират АДФИ и Сметната палата за финансирането на детски градини в столичния район "Изгрев"

Групата на ГЕРБ-СДС в СОС сезира Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ) и Сметната палата във връзка с финансирането за оборудване и обзавеждане на детски градини в столичния район "Изгрев". Според Ваня Тагарева, зам.-председател на Столичния общински съвет и общински съветник от ГЕРБ-СДС, смущаващи са три становища във връзка с..

публикувано на 26.07.24 в 17:23