Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Снежен Филм Фест тръгва от Дома на киното и ще стигне до Банско и Пампорово

През февруари ще можем да се заредим със зимни кино емоции. Поводът е първото издание на Снежен Филм Фест.
Той ще гастролира из страната, посещавайки София, Банско, Пампорово и др. Фестът ще бъде в Дома на киното на 5, 7 и 8 февруари, в Банско - в читалище „Никола Вапцаров“ - на 13, 14 и 15 февруари, а в Пампорово - на 21 и 22 февруари.

Програмата на Снежен Филм Фест 2014 е подчертано снежна, включваща 9 български филма за ски и сноуборд, правени между 2005 и 2013 г. Филмите са ориентирани към всички, които вече обичат зимните спортове в планината, но и към тези, които тепърва ще открият тази своя любов.

Тази вечер можем да видим „Изгубената зима“.
Другите заглавия са: “3,2,1 Зима“ на Иван Тодоров; “Следи“ на Алеко Желязков; „Snow a days“ на Стоил Димитров; „Снежна Линия“ на Георги Гигов; „Free spirit week“ на Алеко Желязков; „Скрити“ на Иван Тодоров; „Promise Land“ на Стоил Димитров.


Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Липсата на свеж въздух и общуването през екраните кара кожата да старее

Кожата е отражение на всичко, което се случва в тялото ни. Липсата на кислород води до промени в кожата, а при някои пациенти се наблюдава косопад като при химиотерапия. "Всеки един болестен процес, било то ковид, грип, бактериална инфекция води до една повяхнала на вид кожа". Това разказа в ефира на Радио София дерматологът д-р Росица..

публикувано на 26.01.22 в 17:36

Национален кръг от световен конкурс ще отличи за пръв път добрите примери в българския бизнес

„Пионери в целите устойчивото развитие“ или SDG Pioneers се наричат световните награди, учредени от ООН за представителите на бизнеса, които тази година ще се проведат за първи път и у нас. Националният кръг от световния конкурс се организира от Българската мрежа на глобалния договор на ООН. Повече за предстоящото му провеждане и за..

публикувано на 26.01.22 в 17:13

Медитирай и нарисувай календар на мечтите

Вече сме в последните дни на януари, но все още е време за подновяване на календарите, за пожелания, планове и лични заричания за ново начало. Артистично ателие „Багра“ предлага оригинална идея, в която въвлича творческото въображение (и умение) с целите, които искаме да гоним през 2022 година. „Ние редовно провеждаме самопознавателни арт..

публикувано на 26.01.22 в 15:12

С „Линии на живот“ художничката Калина Терзиева вдъхва увереност у зрителите

Произведения, създадени на живо, на открито, в градска среда в края декември 2021 г. показва Калина Терзиева в изложбата си „Линии на живот“, която можем да разгледаме в галерия „Depoo“ до 7 февруари. „Мислех да рисувам някъде в центъра на София, но избрах в „Манастирски ливади – запад“ първо, защото е близо до мястото, където..

публикувано на 26.01.22 в 13:49

Двудневен форум събира независими артисти и културни институции

Асоциацията за свободен театър и Сцена „Дерида“ организират форума „Независимата сцена – тук и сега” с поредица от разговори за предизвикателствата, необходимостите и недостатъците на независимия изпълнителски сектор. Форумът има за цел да запълни една липса в областта на общуването между независимите артисти, както и с институциите през..

публикувано на 26.01.22 в 13:01

НМД: Очакваме реални промени от актуализацията на Закона за предучилищното и училищно образование

Националната мрежа за децата (НМД), която обединява близо 140 организации, приветства актуализацията на Закона за предучилищното и училищно образование , чийто проект бе обсъждан още през миналото лято, но бе внесен в Министерския съвет на 31 декември. По този начин ще започне деполитизация на системата на средното образование. В същото..

публикувано на 26.01.22 в 12:14

„Инфодемия в условията на пандемия" търси фалшивите новини

Благоприятна почва за разпространение на фалшива информация предостави пандемията от Covid-19. В интернет, а и извън него можем да прочетем всякакви публикации, свързани с коронавируса, често абсолютно неверни или от непроверени източници. Борбата с фалшивите новини е причината Фонд "Валя Крушкина" и фондация "Работилница за граждански..

публикувано на 26.01.22 в 12:09
Подкасти от БНР